Violator român arestat în Italia: „Nu mă pot stăpâni când văd femei pe stradă și sunt beat”

Un bărbat român din Italia în vârstă de 30 de ani, Cezarin Tivadar, a fost arestat în urma unei agresiuni sexuale care a avut loc duminică dimineața, în jurul orei 6:00 la Bologna, împotriva unei tinere studente. Românul fusese acuzat și în 2014 de două abuzuri sexuale, fiind denumit atunci „Pipăitorul din Bologna” și a fost suspectat de alte episoade de acest gen, scrie Il Mattino.

În prezent, Tivadar ar fi agresat o tânără studentă în zorii zilei de duminică, în jurul orei 6 dimineața, pe aleea Santa Lucia din centrul istoric al orașului, la intrarea unui bloc, încercând să o violeze. Tânăra a reușit cu greu să scape din mâinile agresorului ei, refugiindu-se în apartamentul său și anunțând poliția. Anchetatorii l-au identificat pe Cezarin Tivadar în urma imaginilor surprinse de telecamerele din zona respectivă și l-au arestat aseară, miercuri, 18 aprilie.

„Am fost beat”, a declarat Cezarin Tivadar polițiștilor echipei mobile care l-au arestat. Românul ar fi explicat că simte un fel de impuls imprevizibil și nu se poate stăpâni la vederea fetelor pe care le întâlnește întâmplător pe stradă. Aceeași justificare pe care tânărul o dăduse și după arestarea din 2014, când și-a cerut scuze orașului și victimelor sale, spunând că nu se poate controla atunci când exagerează cu alcoolul. Băbatul a fost urmărit până la casa mamei sale, în zona Barca, unde s-a întors să trăiască după o perioadă petrecută în străinătate. „Ați venit în 10 persoane după fiul meu?” a fost reacția femeii la sosirea polițiștilor.

După arestarea din ianuarie 2014 Tivadar a petrecut câteva luni între închisoare și casă, apoi, în luna iulie a aceluiași an a negociat o sentință de doi ani cu suspendare, devenind liber.

Originar din Zalău, Cezarin Robert Tivadar a absolvit Liceul Teoretic „Gh. Șincai”. A urmat cursurile Facultății de Geografie și Turism din Cluj-Napoca. Masterul l-a făcut în Anglia, iar apoi s-a înscris la un master de turism la Copenhaga, Danemarca. La sărbătorile de iarnă din 2013, Tivadar a venit în Italia să o viziteze pe mama sa, care este de mulți ani în peninsulă, unde lucrează ca îngrijitoare. A fost acuzat că a molestat sexual cinci fete, două agresiuni ce au avut loc în noaptea de 11 ianuarie2014, fiind surprinse de camerele de supraveghere.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Duminică, 15 aprilie 2018, Cezarin Tivadar a repetat fapta.