Violeta, îngrijitoare română în Italia denunțată pentru furt. În nici 10 zile de la angajare s-a apucat de furat bani

Angajată ca „badantă” pentru un cuplu de pensionari din localitatea Marostica, provincia Vicenza, o femeie română de 52 de ani a fost denunțată în scurt timp de la angajare de către fiica bătrânilor, după ce a descoperit că aceasta fura bani din casa lor dar și de pe cardul bancar.

Potrivit ziarului local Il Giornale Di Vicenza, îngrijitoarea română se numește Violeta Mărcușanu și a fost angajată de fiica bătrânilor, Laura Tombai, prin intermediul unei agenții specializate pentru a avea grijă de tatăl acesteia, un bărbat invalid în vârstă de 81 de ani. La numai câteva zile după angajare, însă, mama Laurei Tombai, o femeie în vârstă de 71 de ani, a descoperit că au dispărut bani din casă iar primele suspiciuni s-au îndreptat asupra badantei românce.

„Mi-a spus mama că au dispărut 100 de euro din dulapul din bucătărie, unde avea 150 de euro puși deoparte pentru a plăti instalatorul. Cum tatăl meu este invalid iar eu, în acea perioadă, eram în concediu, nu putea să-i fi luat decât îngrijitoarea, așadar mama mea a luat-o la întrebări în legătură cu lipsa banilor iar îngrijitoarea, după ce inițial a negat, i-a dat banii înapoi. Am pornit cu stângul de la bun început”, a declarat fiica bătrânilor pentru sursa citată.

Din nefericire, acela nu a fost unicul episod în care îngrijitoarea română a îndrăznit să pună mâna pe banii bătrânilor la care era angajată cu contract de muncă de mai puțin de zece zile.

„La câteva zile după această întâmplare, la fel ca în fiecare lună, mama mea mi-a cerut să-i trimit extrasul de cont bancar iar printre operațiunile efectuate apărea și o prelevare de 200 de euro la ora 6 dimineața: era imposibil. Eram siguri că i-a luat îngrijitoarea, că a furat cardul bancar când părinții mei dormeau, așadar am denunțat totul la carabinieri”, mai adaugă Laura Tombai, care este și angajată la banca unde mama sa are contul deschis.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Carabinierii au fost foarte eficienți – continuă fiica bătrânilor – din filmările camerelor de supraveghere de la bancă se vedea clar badanta noastră cum scotea la 6 dimineața din acea zi. Când au chemat-o pentru interogatoriu a negat totul și a zis că mama mea este nebună, că i-a cerut ea să scoată acei bani. O nebunie totală. Aceste dovezi copleșitoare ne-au permis, totuși, să întrerupem contractul de muncă imediat”, mai spune femeia italiancă.

Cu toate acestea, se pare că nefericita experiență a celor doi bătrâni nu s-a terminat cu concedierea îngrijitoarei, bătrâna de 71 de ani spunându-i fiicei sale că femeia română a apărut ulterior în fața casei sale și după ce a fost concediată și nu părea să aibă intenții foarte bune.

„Mama mea a văzut-o făcând fotografii din exterior la casa ei iar niște vecini au văzut-o trecând pe acolo cu niște presupuși conaționali, așa că am blindat casa părinților mei. Eu, totuși, mă întreb un lucru: e normal să ne aflăm în astfel de situații? Am ales să nu-l trimit pe tatăl meu într-un azil de bătrâni, starea sa s-a îmbunătățit mult, dar cu ce preț? Nu vorbesc doar de banii furați și de cei pe care i-am cheltuit în plus pentru a găsi o badantă la ore, vorbesc de furia și de frica pe care o simte un fiu știind că anumite persoane au dormit alături de părinții săi timp de zece zile. Iar agenția, prin contract, nu poate fi declarată responsabilă de unele lucruri, niciodată. Și dacă mama mea nu ar fi fost atât de atentă? Și dacă tatăl meu ar fi locuit singur? Sper ca povestea noastră să fie de folos și altor părinți și fii în aceeași situație ca noi și să fie mai atenți”, încheie Laura Tombai.

Distribuie acest articol