Viterbo: femeie română amenințată cu pistolul de concubinul italian în fața copiilor. A tras un foc de armă în podea pentru a-i scoate din casă

O întâmplare care putea să se termine în mod tragic a avut loc în data de 15 septembrie 2017, în localitatea Ronciglione din provincia Viterbo, unde un bărbat italian de 49 de ani și-a amenințat cu pistolul concubina, o femeie română de 43 de ani, chiar în fața copiilor săi, apoi a tras un foc de armă în podea.

Totul a început cu o ceartă între cei doi concubini, care apoi a degenerat în amenințări cu pistolul după ce bărbatul italian, care lucrase ca paznic privat în trecut, într-un acces de furie s-a dus în camera sa, a luat pistolul și a început să o amenințe pe conaționala noastră în fața fiilor, cu scopul de a-i scoate pe toți afară din casă.

Mai mult, pentru a-și impune dorința de a o îndepărta pe femeie și pe cei doi copii ai acesteia din locuință, bărbatul a tras chiar și un foc de armă în podea.

Din fericire, nimeni nu a fost rănit în urma acestui gest teribil dar conaționala noastră a rămas îngrozită de fapta bărbatului. La sosirea carabinierilor, aceștia au reconstituit alături de femeia română de 43 de ani cele întâmplate în casă iar bărbatul italian a fost arestat preventiv, în timp ce pistolul său, pe care îl deținea în mod legal, a fost pus sub sechestru.

În dimineața următoare, un judecător de la Tribunalul din Viterbo a emis un ordin de restricție pe numele bărbatului italian de 49 de ani, acestuia fiindu-i interzis să se mai apropie de conaționala noastră, relatează La Repubblica.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Dorim să vă reamintim pe această cale că, dacă aveți la cunoștință astfel de cazuri de violență domestică și vreți să le denunțați înainte de a se transforma în tragedie sau sunteți chiar dumneavoastră victima unui astfel de caz, o puteți face chiar și în mod anonim la următoarele date de contact:

  • Telefon 114: serviciul ”Emergenza Infantile” folosit în același scop, pentru a denunța astfel de cazuri;
  • Telefono Azzurro la numărul 196 96: la acest număr puteți primi sfaturi din partea profesioniștilor despre cum să procedați în astfel de cazuri;
  • site-ul www.azzurro.it: unde veți putea intra în contact cu profesioniștii de laTelefono Azzurro.
  • adresându-vă forțelor de ordine, carabinieri sau poliție – telefon 112: în caz de suspiciune a unui astfel de caz, pentru a fi luate măsuri, este nevoie de o reclamație, altfel instituțiile statului nu pot interveni.
  • Serviciile sociale comunale sau consilieri ASL: dacă primesc reclamații de acest gen, serviciile sociale au dreptul de a porni o anchetă socială și a prelua cazul, denunțând la carabinieri
Distribuie acest articol