Viticultor român din Italia premiat: „Mulțumesc celor care au avut încredere în mine”

Un viticultor român din Italia a fost premiat pentru contribuția și activitatea sa profesională în cadrul celei de-a șasea ediții a premiului „Langhe-Roero e Monferrato: onde di bellezza e geometrie coltive nei paesaggi e nei paesi del vino”. Evenimentul face parte din programul de inițiative promovate pentru a păstra atenția asupra patrimoniului UNESCO reprezentat de anumite zone viticole din Piemont: Langhe, Roero e Monferrato.

Festivitatea a avut loc duminică, 16 iunie, la castelul Castelul din Grinzane Cavour. Recunoașterea UNESCO datează din anul 2014 și a determinat organizatorii să recompenseze atât administrațiile locale, cât și producătorii, certificând importanța unui efort comun pentru o îmbunătățire completă și eficientă a peisajului.

Printre cei premiați s-a numărat și viticultorul român Florin Irinel Proca

Florin Proca a venit în Italia în anul 1999 și de atunci a lucrat pentru podgoriile Cascina Cà Rossa din zona Roero.

La festivitatea de premiere, românul nostru a declarat: „Mulțumesc celor care au crezut în mine și în comunitatea românească. Am avut norocul să lucrez într-un ambient în care m-am simțit ca acasă. În acești douăzeci de ani de când sunt în Italia am încercat mereu să mă implic și să-mi fac datoria, iar acest premiu este o confirmare pentru ceea ce am realizat, un exemplu de responsabilitate. Mulțumesc tuturor pentru această oportunitate și pentru cum m-au ajutat să mă formez, ca bărbat și ca lucrător.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
În centrul imaginii, românul Florin Irinel Proca la decernarea premiului pentru activitatea sa de viticultor în Piemonte. Foto: gazzettadalba.it

Premiile au fost acordate zonelor Barolo (Sarmassa di Barolo), Barbaresco (Meruzzano di Treiso și Alba), Roero (Carretta di Piobesi), Moscato d’Asti (Cappelletto di Trezzo Tinella), Dogliani (Pianezzo di Dogliani), Nizza (Monte dell’Olio di Vinchio), Barbera d’Asti (Bricco Lù di Costigliole d’Asti), Ruchè (Montalbera di Castagnole Monferrato), Timorasso (Cascina Salicetti di Montegioco) și Alta Langa (Belmonte, Magaloni și Montemarino din Borgomale).