Vlad Mitrea, tânără speranță a fotbalului românesc, transferat la Internazionale Milano la numai 16 ani.

Fotbaliștii români continuă să impresioneze Italia chiar și la vârste foarte fragede, așa cum este cazul lui Vlad Mitrea, tânără speranță a fotbalului românesc, crescut la echipa Dinamo București dar care a fost transferat în luna ianuarie a acestui an la clubul Internazionale Milano pentru suma de 200.000 de euro.

Născut pe 23 ianuarie, 2001, Vlad Mitrea a semnat transferul la Inter a doua zi după ce a sărbătorit împlinirea a numai 16 ani. Anunțul a fost făcut în data de 25 ianuarie de impresarul italian Pietro Chiodi, pe propria pagină Facebook, acesta urându-i lui Mitrea să trăiască clipa și să poată demonstra că a meritat.

Trăieşte clipa… trenul tău a sosit la 16 ani şi o zi… acum trebuie să demonstrezi că ai meritat”, a scris Chiodi.

Comparat de presa din România cu fostul căpitan al naționalei române de fotbal, Cristi Chivu, tânărul fotbalist Vlad Mitrea are promisiunea acestuia de a-l ajuta cu sfaturi și de a-l pregăti pentru ceea ce-l așteaptă în Italia.

L-am cunoscut la Milano. E un băiat care are posibilitatea să crească într-un club mare. E printre cele mai serioase cluburi din Europa şi eu sper să-l pot ajuta cu cât pot, cu sfaturi şi să-l pregătesc pentru ceea ce urmează. Trebuie să fie rezistent şi din punct de vedere fizic, calităţi are. A dat şi gol într-un meci de pregătire cu Lyon. Sunt multe lucruri pe care trebuie să le înveţe, dar consider că e într-un mediu bun aici.”, a spus Cristi Chivu care a jucat nu mai puțin de 169 de partide în echipa Milaneză.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

La fel ca și Chivu, Vlad Mitrea va juca în rolul de fundaș central la Internazionale Milano, călcând astfel pe urmele unor mari fotbaliști români care au jucat pentru acest club, precum Chivu, așa cum vă spuneam, dar și Adrian Mutu, Denis Alibec, Ianis Zicu, Cristian Daminuță și nu în ultimul rând George Pușcaș, care aparține, încă, formației milaneze dar este împrumutat la Benevento și momentan joacă în Seria B din Italia.

Mitrea va debuta la Inter jucând in primis la echipa Under 17, seria A și B, însă sunt zvonuri că acesta va avea ocazia să treacă în curând la echipa Under 19 – F.C. Internazionale Milano Primavera, unde va juca alături de un alt român, foarte tânăr și foarte valoros și el.

Este vorba de goalkeeper-ul Ionuț Andrei Radu, în vârstă de 19 ani, care a fost achiziționat la fel ca și Mitrea de la echipa Dinamo București în 2013, când acesta avea doar 16 ani și a cărui contract cu clubul milanez a fost reînnoit pentru încă 5 ani în luna octombrie 2016, acesta urmând să fie secundul portarului sloven Samir Handanovič.