Voluntari în Europa a lansat aplicația RoOmenia, un nou capitol în conectarea românilor de pretutindeni

Asociația RoOmenia-Voluntari in Europa anunță lansarea aplicației RoOmenia pe Google Play, un pas semnificativ în conectarea românilor din întreaga Europă.

Proiectul, susținut de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, vizează promovarea și susținerea comunității românești din diaspora.

Aplicația RoOmenia este concepută ca un instrument esențial pentru românii aflați departe de casă, oferind suport și informații valoroase.

Înregistrarea în aplicație se va face prin date de contact și parolă, precum și prin intermediul rețelelor de socializare din mediul virtual – Google, Facebook, Apple.

Aplicația asigură comunicarea între două categorii de utilizatori: „solicitanți” și „voluntari”. Prin intermediul unor module specifice, solicitanții pot iniția cereri de ajutor, iar voluntarii din proximitate pot răspunde acestor apeluri.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Captură de ecran 2023-11-12 163134

Caracteristicile principale ale aplicației includ:

Voluntariat și Mecanici: Voluntarii sunt poziționați pe o hartă Google, păstrându-și datele de contact private, dar rămânând disponibili pentru intervenții.

Modulul Asistența și Informații Utile: Permite utilizatorilor să solicite ajutor pentru situații de urgență într-o rază de 150 km.

Blogging: O secțiune dedicată anunțurilor și informațiilor utile (legislative și de interes).

Aplicația facilitează comunicarea peer-to-peer prin chat-uri în timp real, folosind WebSockets și Firebase Cloud Messaging de la Google.

Utilizarea Aplicației:

Pentru Solicitanți: Aceștia pot primi ajutor de la voluntari și pot lăsa recenzii după intervenții.
Pentru Voluntari: Voluntarii primesc alerte de sistem și pot interacționa cu solicitanții pentru a prelua sarcini.

Securitate și Confidențialitate:

RoOmenia pune un accent deosebit pe confidențialitatea datelor utilizatorilor și pe seriozitatea voluntarilor implicați.

Aplicația, disponibilă gratuit pentru cetățenii români din spațiul european, este un răspuns la nevoia de a avea un dispecerat virtual eficient pentru situații critice, așa cum reiese din analizele realizate de asociație privind cazurile semnalate și rezolvate până în prezent.

Prin aplicația RoOmenia, Asociația Voluntari în Europa oferă o platformă adaptabilă și evolutivă, în pas cu necesitățile și dinamica comunității românești din diaspora.