Vreme rea în Italia, cea mai rece lună septembrie din ultimii 50 de ani. Frigul, ploile și vijeliile au făcut ravagii

Vremea rea a pus stăpânire pe multe regiuni din Italia, frigul, vântul și ploile au făcut deja daune materiale, iar meteorologii estimează că de 50 de ani nu au mai fost înregistrate temperaturi atât de scăzute în luna septembrie.

În nordul Peninsulei au fost înregistrate temperaturi minime în jur de 4 grade, iar la munte a nins la cote joase

„Milano și Torino duminică, 27 septembrie, au înregistrat respectiv 5 și 4 grade pe timp de noapte – scriu meteorologii de la IlMeteo – iar valorile temperaturilor au fost foarte scăzute în tot nordul țării și în Toscana, cu minime sub 10° C.”

Ieri au avut loc peste o mie de intervenții ale pompierilor în toată Italia. Acoperișuri luate de vânt, ramuri căzute la pământ și copaci dezrădăcinați, mașini luate de viituri în urma ploilor abundente în Toscana, Lazio, Campania și Calabria.

Frigul, ploile și vijeliile caracterizează aceste ultime zile ale lunii septembrie

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Astăzi este alertă portocalie în majoritatea regiunilor din sud. Au fost semnalate daune grave în Campania și drumuri închise în Sardinia din cauza inundațiilor, unde cad ploi abundente încă din timpul nopții trecute. Sub alertă de vreme rea și regiunile Puglia și Basilicata.

Șoseaua 672 Sassari-Tempio a fost închisă circulației din cauza inundațiilor, iar pe teritoriul localității Sennori o mică alunecare de teren cauzată de ploile abundente din timpul nopții s-a revărsat de-a lungul drumului provincial 72 care leagă orașul de Osilo.

Protecția civilă regională a extins alerta de vreme rea în toată Sardinia, până astăzi la miezul nopții.

Sarno – Campania. Sursa: Meteoweb

Situația din Campania este, de asemenea, extrem de dificilă. Ploile abundente și rafalele de vânt au provocat daune și alunecări de teren în zona Campi Flegrei. La Sarno școlile rămân închise și mâine, iar 250 de persoane au fost evacuate.

Semne de îmbunătățire a vremii în toate regiunile se vor înregistra între marți și joi. În ciuda unui cer cu mulți nori, temperaturile vor crește treptat, atât noaptea, cât și ziua, până când vor reveni la mediile normale în această perioadă. Vremea rea ​​va reveni apoi în regiunile nordice începând cu vineri, 2 octombrie.