Vreme rea în Italia: Furtuni violente cu grindină și vânt puternic. Zeci de copaci au căzut la pământ

Furtuni violente cu grindină au lovit sâmbătă, 28 mai, regiunile din nordul Italiei: Lombardia, Veneto, Piemonte și Emilia-Romagna. La Cologno al Serio boabele de gheață au fost de mărimea unei nuci. În cursul nopții s-au înregistrat furtuni și căderi de grindină la Tortona, în Piemonte. Vântul a atins rafale de 60 km/h în Alessandria și Villanova Solaro.

Sâmbătă, puțin înainte de ora 19.00 furtuna s-a abătut și în provincia Pavia.

Înainte de precipitații un vânt puternic a suflat peste aceste zone. Grindina a provocat daune materiale, cu mașini avariate și zeci de copaci căzuți la pământ, relatează Fanpage. Din fericire nu a fost nimeni rănit.

Căderea grindinei, cu boabe mari cât nuca, a provocat întreruperi în trafic cu un blocaj pe „Ponte Coperto”. Zeci de apeluri către pompierii care au intervenit pentru a îndepărta copacii căzuți pe străzi. Furtuna cu gheață a durat o jumătate de oră.

În cursul nopții regiunea Piemonte a fost lovită de furtuni puternice

Furtuni devastatoare cu vânt puternic și grindină s-au înregistrat între Asti și Alessandria. Tortona unul dintre locurile cele mai afectate de grindină, a suferit cele mai multe pagube.

Furtunile extreme sunt declanșate de contrastele termice dintre aerul rece care a ajuns deasupra Italiei din nordul continentului și căldura persistentă din straturile inferioare după valul de căldură din aceste zile.

DISTRIBUIE
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol