Vreme rea în Italia: Furtuni violente cu grindină și vânt puternic. Zeci de copaci au căzut la pământ

Furtuni violente cu grindină au lovit sâmbătă, 28 mai, regiunile din nordul Italiei: Lombardia, Veneto, Piemonte și Emilia-Romagna. La Cologno al Serio boabele de gheață au fost de mărimea unei nuci. În cursul nopții s-au înregistrat furtuni și căderi de grindină la Tortona, în Piemonte. Vântul a atins rafale de 60 km/h în Alessandria și Villanova Solaro.

Sâmbătă, puțin înainte de ora 19.00 furtuna s-a abătut și în provincia Pavia.

Înainte de precipitații un vânt puternic a suflat peste aceste zone. Grindina a provocat daune materiale, cu mașini avariate și zeci de copaci căzuți la pământ, relatează Fanpage. Din fericire nu a fost nimeni rănit.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Căderea grindinei, cu boabe mari cât nuca, a provocat întreruperi în trafic cu un blocaj pe „Ponte Coperto”. Zeci de apeluri către pompierii care au intervenit pentru a îndepărta copacii căzuți pe străzi. Furtuna cu gheață a durat o jumătate de oră.

În cursul nopții regiunea Piemonte a fost lovită de furtuni puternice

Furtuni devastatoare cu vânt puternic și grindină s-au înregistrat între Asti și Alessandria. Tortona unul dintre locurile cele mai afectate de grindină, a suferit cele mai multe pagube.

Furtunile extreme sunt declanșate de contrastele termice dintre aerul rece care a ajuns deasupra Italiei din nordul continentului și căldura persistentă din straturile inferioare după valul de căldură din aceste zile.

Distribuie acest articol