Vreme rea în Italia, un bărbat a murit luat de ape. Oamenii s-au urcat în copaci pentru a scăpa din calea puhoaielor

Un pensionar în vârstă de 80 de ani şi-a pierdut viaţa duminică, 14 noiembrie, la Sant’Anna Arresi, după ce a fost luat de ape în timpul unei furtuni violente care a afectat insula italiană Sardinia.

Bărbatul vârstnic a rămas blocat în maşină din cauza puhoiului de apă. Când a reuşit să iasă din autovehicul, el a fost luat de curenţi după ce un curs de apă a ieşit din matcă, a indicat departamentul de pompieri. Salvatorii l-au căutat pe bărbat, al cărui corp neînsufleţit a fost găsit la scurt timp.

Vreme rea în Sardinia. Foto: Tgcom24

În apropiere de localitatea Villa San Pietro, patru vânători au rămas izolaţi după creşterea nivelului unui râu. Pompierii au intervenit în cursul serii pentru transportarea lor într-o zonă sigură.

În apropiere, serviciul pentru intervenţii de urgenţă a trimis un elicopter pentru a salva cinci persoane care se refugiaseră din calea inundaţiilor într-un copac.

Protecția Civilă anunţase pentru duminică mai multe furtuni severe pe insula Sardinia şi al doilea cel mai înalt nivel de avertizare pentru ziua de luni, în zona de sud.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Salvatorii au fost chemaţi să intervină de aproximativ 50 de ori în ajutorul persoanelor rămase izolate în locuinţe sau pentru a răspunde la alte urgenţe.