Vreme rea în Italia, persoane date dispărute. Bucăți dintr-un pod rutier s-au prăbușit din cauza ploilor torențiale

Vremea rea ​​provocată de un ciclon mediteranean a afectat în mod deosebit Sicilia în această după amiază de duminică, 24 octombrie. Furtuni cu ploi abundente și vânt puternic s-au înregistrat la Palermo și Catania. Cea mai afectată a fost însă zona Calatino, situată în partea centrală și de sud a insulei, informează Meteo web.

Palagonia, Ramacca și Scordia sunt localitățile îngenuncheate de ploile torențiale înregistrate între orele 17:00 și 19:00. În Scordia sunt oameni dați dispăruți, echipe de salvatori îi caută în zona devastată de furia apelor.

Situația este critică și în zona Etna, unde bucăți laterale din podul San Giuliano s-au prăbușit, la Randazzo.

Precipitațiile căzute astăzi în Sicilia sunt impresionante: 275 mm de ploaie au căzut la Lentini, 263 mm la Linguaglossa, 151 mm la Mineo, 107 mm la Francofonte, 87 mm la Paternò, 80 mm la Randazzo, 69 mm la Castellammare del Golfo, 68 mm la Partan, 68 mm la Pantelleria, 52 mm în Mazara del Vallo și 51mm în Calatafimi.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Iar „punctul culminant” al condițiilor atmosferice nefavorabile nu a fost încă atins. Pe baza prognozelor disponibile, Departamentul Protecției Civile a emis o nouă alertă meteo care prevede pentru luni, 25 octombrie, căderea de precipitații abundente, însoțite de grindină, fulgere și vânt puternic în regiunile Calabria, Basilicata și Puglia, în special pe sectoarele ionice.