Vreme rea în Italia, vânt puternic și risc de inundații în 8 regiuni

Autoritățile italiene au emis un cod portocaliu de vreme rea pentru mâine, joi, 13 octombrie, în Calabria și cod galben în alte opt regiuni din cauza furtunilor care sunt prevăzute și a riscurilor hidrogeologice (posibile inundații), informează Departamentul de Protecție Civilă pe pagina Facebook.

Un val de vreme rea a lovit Italia, în special în centrul și sudul peninsulei, unde pentru joi, 13 octombrie, a fost emisă o nouă alertă meteo care o prelungește pe cea anterioară și care avertizează că vor avea loc furtuni cu vânt puternic și ploi abundente.

În următoarele ore se va înregistra o înrăutățire marcantă a vremii în tot sudul și în multe sectoare centrale ale țării, ceea ce a determinat Protecția Civilă să lanseze un cod portocaliu de vreme rea pentru o regiune și cod galben pentru alte opt.

Așadar, Calabria va intra sub cod portocaliu. Se vor înregistra vijelii și risc de inundații în partea central-nord-tireniană.

Sub cod galben vor fi următoarele regiuni: Lazio (îndeosebi sudul regiunii), Campania, Basilicata, Molise, Puglia, Sicilia, Sardinia și sudul Calabriei. Fenomenele atmosferice vor fi însoțite de precipitații sub formă de aversă, frecvente descărcări electrice și rafale puternice de vânt.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Distribuie acest articol