Vreme rea în nordul Italiei. Un om a fost găsit mort pe stradă

O serie de furtuni violente și precipitații abundente au lovit nordul Italiei, în special Milano și regiunea Veneto, provocând inundații severe și avarii extinse.

Autoritățile locale au declarat starea de urgență, iar Protecția Civilă a emis un cod roșu pentru criticitate hidrologică și hidraulică cel puțin până mâine la ora 14:00. Luca Zaia, președintele regiunii Veneto, a anunțat măsuri speciale pentru a gestiona criza.

Alertă portocalie și în Friuli, galbenă în Emilia-Romagna, Veneto, Marche, Piemont, Toscana și Trentino.

În dimineața zilei de 16 mai, un bărbat a fost găsit mort în Verona, iar identitatea sa este în curs de verificare. Circulația feroviară a fost întreruptă pe liniile Vicenza-Padova și Vicenza-Schio, iar trenurile au fost redirecționate pentru a evita zonele inundate.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În Padova, viceprimarul Andrea Micalizzi a raportat că aproape 90 mm de precipitații au căzut în doar trei ore, inundând străzi, subsoluri și garaje.

1715857552961_rainewsacfddaafffff

„Situația este dificilă în multe străzi și subpasaje. Apa a pătruns și în locuințe și subsoluri, afectând taverne și garaje”, a declarat Micalizzi pe Facebook. De asemenea, a menționat că râul Bacchiglione a depășit cota de 6 metri la Vicenza, iar orașul se pregătește pentru creșterea nivelului apei.

În Mira (Veneția), malurile unui canal s-au prăbușit din cauza ploilor, ducând la restricționarea traficului și devierea liniilor de transport local.

În Verona, elicopterul Drago 153 a fost folosit pentru a evalua pagubele în zona Cologna Veneta, unde prăbușirea unui mal a cauzat inundații în câmpurile și fermele locale.

La Vicenza, salvatorii au evacuat un om al străzii și o femeie cu copilul ei din zone complet inundate. Aproximativ 265 de solicitări de intervenție au fost primite de la miezul nopții, multe dintre acestea rămânând în așteptare.

Tot în Vicenza, două poduri s-au prăbușit în comuna Malo din cauza creșterii rapide a nivelului apei.

443714318_823975553112947_5712297470277221203_n

Comunele din zona Verona au fost afectate de asemenea, cu școli închise în San Giovanni Ilarione și Soave, și numeroase drumuri blocate din cauza alunecărilor de teren și inundațiilor. În Schio, doi carabinieri au salvat două femei prinse într-o mașină inundată, riscându-și viața în apele reci ale unui torent.

Luca Zaia a subliniat gravitatea situației, menționând că pentru prima dată au fost deschise toate cele șase bazine de laminare pentru a controla nivelul apei și a preveni inundațiile. „O situație fără precedent, similară doar cu inundațiile din martie 2011”, a declarat Zaia.

Autoritățile sunt în alertă maximă și lucrează neîncetat pentru a gestiona situația și a proteja locuitorii afectați.