Vreme rea în Sicilia: Doi oameni au fost găsiți morți după ce au fost luați de ape

Au fost găsite trupurile neînsuflețite ale celor doi italieni, soț și soție, care au fost luaţi de ape ieri, 24 octombrie, la Scordia, în Sicilia. Cei doi erau dați dispăruți. Un bărbat a văzut cum au fost luați de viitura apelor după ce au coborât din mașină, relatează Corriere della Sera.

Trupul bărbatului, în vârstă de 67 de ani, a fost găsit într-o livadă de citrice, foarte departe de locul unde a fost văzut ultima dată. Cel al femeii, în vârstă de 54 de ani, a fost dus de apă la doi kilometri depărtare.

Dispariția celor doi soți a fost semnalată de un bărbat care a rămas blocat în mașină din cauza râului de apă și noroi care se formase de-a lungul străzii. El le-a spus pompierilor care l-au salvat că a văzut un bărbat și o femeie într-un Ford Fiesta care, după ce au coborât din mașină, ar fi fost luați de furia apelor.

În Sicilia este stare de urgență. Străzile au devenit râuri de noroi, iar mii de oameni sunt izolaţi. Mai multe şcoli din zonele devastate de viituri au fost închise, iar locuitorii din zonă au fost sfătuiţi să nu iasă din case dacă nu au o urgenţă. Meteorologii avertizează că urmează şi alte inundaţii care pot produce alunecări de teren periculoase.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Sicilia și Calabria au fost lovite de ploi torențiale și rafale de vânt puternice pe tot parcursul sfârșitului de săptămână; în total au fost 580 de intervenţii de salvare. În Catania au fost efectuate 130 de salvări, majoritatea în teritoriile localităților Scordia, Palagonia și Ramacca care au fost afectate în special de vremea rea.

„Rugați-vă pentru Scordia și pentru celelalte sate afectate de vremea rea!”, a transmis un localnic într-un video pe YouTube:

Perturbări în traficul aerian

Zeci de zboruri au fost anulate sau deviate, în special în Catania și Palermo, în timp ce multe alte zboruri au înregistrat întârzieri considerabile.