Vreme rea în toată Italia, copaci căzuți și trafic blocat din cauza ploilor, vântului și ninsorilor abundente

Între miercuri 27 decembrie și joi 28, o intensă perturbație atmosferică provenită dinspre Oceanul Atlantic va investi Italia, dând naștere la ploi abundente, căderi masive de zăpadă în Alpi și vânturi intense în toată peninsula.

Joi, vremea se îmbunătățește spre Nord-Vest, în timp ce norii și ploile vor persista în cea mai mare parte a Italiei, cu ninsori chiar și la deal, în Emilia Romagna și partea centrală a Italiei, informează meteo.it.

Vremea rea din aceste zile va fi urmată de vânturi reci provenite din nord, care vor provoca o scădere temporară de temperatură între joi și vineri. În ultimele zile ale anului clima va deveni treptat mai blândă și în prezent nu sunt prevăzute alte perturbații pentru acest sfârșit de an.

Efectele valului de vreme rea sunt deja resimțite: la Roma, o grindină violentă însoțită de un vânt puternic a cauzat, potrivit rapoartelor din sala de operațiuni a pompierilor, căderea de arbori și de ramuri în multe zone ale orașului, precum și diverse zone inundate. Un copac a căzut pe Via Flaminia la km 53.900 în direcția Terni, blocând traficul. Operațiunile de eliminare și siguranță de la spa Astral sunt în curs de desfășurare, relatează repubblica.it.

Roma – Foto: Ionuț Costin

Din cauza condițiilor maritime dificile înregistrate, au fost oprite cursele rapide în Golful Napoli. Vântul și ploaia au forțat companiile de transport maritim să anuleze cursele de croazieră  precum și mai multe curse de feribot pe rutele dintre porturile Napoli, Pozzuoli și Sorrento și insulele Capri, Ischia și Procida.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Napoli, zona Vesuviană și insulele, se numără printre zonele pentru care Protecția Civilă din regiunea Campania a emis ieri o alertă meteo cu culoare galbenă hidrogeologică, valabilă pentru întreaga zi, de la miezul nopții de ieri până la ora 23.59 de astăzi.