Vreme rea în Italia, trei victime și o persoană dispărută din cauza inundațiilor

Cel puțin trei persoane au decedat și una este dată dispărută în urma inundațiilor care au lovit astăzi, 28 noiembrie 2020, insula italiană Sardinia (Sardegna). Din primele informații reiese că toate cele trei persoane decedate erau rezidente în localitatea Bitti din provincia Nuoro.

Potrivit presei locale una dintre victime, o bătrână, a fost surprinsă de ape pe stradă și n-a reușit să se adăpostească, în timp ce un antreprenor agricol, a doua victimă, a fost prins de ape într-un autoturism SUV. Acesta din urmă se întorcea de pe câmp când au avut loc inundațiile și nu a avut nicio șansă să scape de furia apelor.

Cea de-a treia victimă a murit înecată în propria locuință, se mai precizează în știrile locale. Este vorba despre un bătrân care, de asemenea, nu a reușit să scape de șuvoaiele de ape ce au invadat localitatea, așa cum se poate observa în video de mai jos.

De asemenea, liniile telefonice sunt la pământ și sute de locuitori au fost evacuați.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Situație dramatică și în localitatea Galtelli din aceeași provincia, dar și în Villacidro din Sud Sardegna, unde apele au făcut, de asemenea, ravagii.

Protecția Civilă din Italia a anunțat că alerta meteo pentru vreme rea, cu risc mare de inundații, va fi menținută până la miezul nopții pentru toată regiunea Sardinia. Localnicii sunt sfătuiți să evite orice deplasare inutilă pe parcursul zilei de astăzi.

Distribuie acest articol