Vreme rea în Nordul Italiei: Două fetițe de 3 și 14 ani au fost ucise de un copac abătut de vânt

Furtuni, grindină, rafale puternice de vânt și chiar și tornade au lovit Nordul Italiei în acest weekend, provocând moartea a două minore și rănirea mai multor persoane, scrie în această dimineață presa italiană. În cursul nopții trecute, două fetițe în vârstă de 3 și 14 ani și-au pierdut viața după ce un copac abătut de vânt a căzut peste cortul în care au petrecut noaptea.

Locul unde a avut loc tragedia Foto: La Nazione

Tragedia s-a petrecut în zona de camping Verde Mare din Marina di Massa, unde o familie de origine marocană, rezidentă în Italia, a închiriat o cabană în acest weekend. Ieri seară, însă, membrii familiei au instalat un cort în afara cabanei pentru a avea mai mult spațiu pe timpul nopții, iar cele trei fiice ale cuplului de marocani au petrecut noaptea în cort.

În jurul orei 7:00 din această dimineață de duminică, 30 august 2020, o tornadă a lovit zona, iar vântul puternic a scos din rădăcini un plop înalt de 4 metri și jumătate care a căzut peste cortul în care se aflau cele trei fete.

Cortul în care se aflau cele trei surori. Foto: La Nazione

Una dintre cele trei surori, în vârstă de numai 3 anișori, a decedat pe loc, iar sora ei de 14 ani a fost rănită foarte grav și a fost transportată la spitalul din Massa. Din nefericire, medicii nu au putut face nimic pentru a-i salva viața, iar aceasta a decedat la scurt timp după ce a ajuns la Urgențe. Cealaltă soră, în vârstă de 19 ani, a suferit doar câteva răni ușoare.

Potrivit Rai News, vreme rea a provocat și decesul unui bărbat care a murit înecat în mare, în timp ce un alt bărbat a fost luat de torenți în provincia Varese, iar la Genova, un acoperiș a fost smuls de pe o casă de vântul puternic. Totodată, mai multe persoane au rămas blocate într-o biserică inundată situată pe malul lacului Orda din Piemont, iar în Milano a fost necesară evacuarea unor pacienți dintr-un azil de bătrâni deoarece vântul a lăsat clădirea fără acoperiș. Fenomenele meteorologice intense au blocat, de asemenea, un tren din Brennero, iar pasagerii au fost evacuați de pompieri. Acestea sunt numai câteva dintre pagubele provocate de vremea rea în regiunile din Nordul Peninsulei.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Protecția Civilă din Italia a emis o alertă de cod roșu pentru astăzi, 30 august, pentru sectorul nordic al regiunii Lombardia, iar pentru restul regiunii, precum și pentru provincia autonomă Trento, provincia autonomă Bolzano, nordul regiunii Veneto, pentru majoritatea regiunii Friuli Venezia Giulia, dar și pentru zonele estice și centrale ale Liguriei și zona de nord a regiunii Toscana, codul de alertă este portocaliu.