Vulcanul Etna erupe, cutremur la Catania. Persoane rănite și clădiri prăbușite

Un cutremur cu o magnitudine de 4,8 a avut loc în Sicilia, în urma erupției vulcanului Etna, unul dintre cei mai activi din Europa. Mai multe locuințe au fost distruse din cauza seismului și 10 persoane au fost rănite, informează La Repubblica.

Cutremurul a avut loc în noaptea de marți spre miercuri, la ora locală 03:19. Epicentrul seismului a fost localizat doar la un kilometru de profunditate, în apropierea localităților Viagrande și Trecastagni din provincia Catania. Panica a pus stăpânire pe numeroși localnici, care, din cauza cutremurului, au rămas în stradă, de teama unei replici mai puternice.

Centrul cel mai afectat este Fleri, o mică localitate din Zafferana, dar pagubele sunt înregistrate și în Santa Venerina, unde bucăți de moluz au căzut de pe fațada bisericii principale „Santa Maria del Carmelo in Bongiardo”. Daune și în Zafferana Etnea și în zona Acireale. Daunele sunt evidente în mai multe localități și există cel puțin 10 răniți printre care un bătrân în vârstă de 80 de ani, scos din locuința sa din Fleri, grav afectată.

Vulcanul Etna erupe, cutremur la Catania. Persoane rănite și clădiri prăbușite. Foto: La Repubblica

O porțiune a autostrăzii Catania-Messina, A18, a fost închisă între cabinele de taxare Acireale și Giarredatorită prezenței crăpăturilor suspecte de pe asfalt, apărute după cutremur.

Activitatea seismică intensă a vulcanului nu are în prezent niciun impact asupra activității aeroportului internațional din Catania, care este pe deplin operațional, anunță autoritățile.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Vulcanul Etna erupe, cutremur la Catania. Persoane rănite și clădiri prăbușite. Foto: La Repubblica

Vulcanul Etna a erupt luni, 24 decembrie, aruncând în atmosferă o coloană uriașă de cenușă.

Situat pe insula Sicilia din Italia, în apropiere de orașele Messina și Catania, vulcanul Etna are înălțimea de 3340 m, fiind cel mai înalt și cel mai activ vulcan din Europa. Se estimează că vulcanul erupe la fiecare 3 luni, și că la fiecare aproximativ 150 de ani sunt distruse și localități.

Poalele vulcanului sunt dens populate; acest fapt se explică prin fertilitatea deosebită a solului. Cenușa vulcanică adusă de erupții a creat un sol adecvat pentru cultivarea viței de vie, a pomilor fructiferi și a măslinilor.

Distribuie acest articol