Vulcanul Stromboli din Italia a erupt! Un turist a murit și unul este grav rănit

O serie de explozii violente au fost înregistrate în craterul vulcanului Stromboli, de pe insula cu același nume din arhipelagul insulelor Eolie, din nordul Siciliei, în după amiaza zilei de miercuri, 3 iulie. Două deversări de lavă coboară din conul vulcanului iar căderea de lapili (fragmente de lavă aruncate de vulcanul în erupție) a provocat incendii în împrejurimi. Cea mai afectată este localitatea Ginostra. Un turist a murit și altul este rănit. Alții, cuprinși de panică, s-au aruncat în mare.

Turistul decedat se afla chiar în zona de vârf a vulcanului în momentul erupției, a declarat primarul din Lipari, Marco Giorgianni, pentru agenția de presă ANSA.

„A fost o explozie puternică, am auzit un zgomot, apoi o coloană de fum și lapili au căzut pe Ginostra. S-au ridicat flăcări pe creasta vulcanului” sunt momente trăite și povestite de martorii care mai spun că „ploua cu lapili”.

Conform primelor informații obținute de la silvicultori, carabinieri și de la Brigada de Pompieri, exploziile, în urma cărora s-au înregistrat căderea de materiale incandescente, ar fi provocat o serie de incendii în diferite zone ale insulei.

Garda de Coastă este pregătită să evacueze pe cei care vor să părăsească insula, chiar dacă, a fost subliniat de autorități, nu există niciun motiv pentru evacuarea acesteia.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Vulcanul Stromboli din Italia a erupt! Un turist a murit și unul este grav rănit. Foto: Ansa
Vulcanul Stromboli din Italia a erupt! Un turist a murit și unul este grav rănit. Foto: ANSA