Vulcanul Stromboli din Italia a erupt! Un turist a murit și unul este grav rănit

O serie de explozii violente au fost înregistrate în craterul vulcanului Stromboli, de pe insula cu același nume din arhipelagul insulelor Eolie, din nordul Siciliei, în după amiaza zilei de miercuri, 3 iulie. Două deversări de lavă coboară din conul vulcanului iar căderea de lapili (fragmente de lavă aruncate de vulcanul în erupție) a provocat incendii în împrejurimi. Cea mai afectată este localitatea Ginostra. Un turist a murit și altul este rănit. Alții, cuprinși de panică, s-au aruncat în mare.

Turistul decedat se afla chiar în zona de vârf a vulcanului în momentul erupției, a declarat primarul din Lipari, Marco Giorgianni, pentru agenția de presă ANSA.

„A fost o explozie puternică, am auzit un zgomot, apoi o coloană de fum și lapili au căzut pe Ginostra. S-au ridicat flăcări pe creasta vulcanului” sunt momente trăite și povestite de martorii care mai spun că „ploua cu lapili”.

- Continuarea articolului după publicitate -

Conform primelor informații obținute de la silvicultori, carabinieri și de la Brigada de Pompieri, exploziile, în urma cărora s-au înregistrat căderea de materiale incandescente, ar fi provocat o serie de incendii în diferite zone ale insulei.

Garda de Coastă este pregătită să evacueze pe cei care vor să părăsească insula, chiar dacă, a fost subliniat de autorități, nu există niciun motiv pentru evacuarea acesteia.

Vulcanul Stromboli din Italia a erupt! Un turist a murit și unul este grav rănit. Foto: Ansa
Vulcanul Stromboli din Italia a erupt! Un turist a murit și unul este grav rănit. Foto: ANSA
Susține publicația noastră!

SUSȚINE PUBLICAȚIA NOASTRĂ

Mai multe articole mai jos