Wizz Air confirmă că a transportat un pasager infectat cu coronavirus din Italia în România și retur

Compania aeriană Wizz Air a confirmat că a transportat, pe ruta Craiova- Bologna și înapoi, un pasager care a fost ulterior diagnosticat cu coronavirus. Avionul a fost scos din uz pentru a fi dezinfectat, iar ruta va fi operată cu o nouă aeronavă.

Compania Wizz Air a fost informată de către autoritățile sanitare că pe zborul W6 3762 Bologna-Craiova din 18 februarie și pe zborul W6 3761 de la Craiova la Bologna, în 22 februarie, a călătorit un pasager în vârstă de 71 de ani, diagnosticat ulterior cu coronavirus.

Echipele de pe aeronave și personalul de la sol al companiei au ghiduri și proceduri clare împotriva VIRUSULUI covid-19, așa cum sunt prescrise de autoritățile medicale pentru tratarea unor cazuri similare.

„Wizz Air confirmă faptul că a fost notificată de către autoritățile sanitare că pe zborul W6 3762 Bologna – Craiova din 18 februarie și pe zborul W6 3761 de la Craiova la Bologna din 22 februarie a existat un pasager ulterior diagnosticat cu Coronavirus. Wizz Air urmează procedurile interne, este în contact cu autoritățile relevante și monitorizează îndeaproape evoluția în conformitate cu recomandările Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Echipele de mentenanță ale companiei și personalul de la sol au în vigoare ghiduri și proceduri clare, prescrise de autoritățile medicale, spre a fi aplicate pentru alte posibile cazuri similare. Securitatea pasagerilor și a echipajului nostru rămâne prioritatea Wizz Air”, declară reprezentanții companiei într-un comunicat remis Agerpres.