Wizz Air – schimbare importantă la sistemul de îmbarcare și noi rute aeriene românești

Wizz Air, liderul pieţei aeriene locale, cu un trafic de 5,5 milioane de pasageri pe rutele sale din România anul trecut, a implementat începând cu 3 aprilie, sistemul de check-in comun pentru toate zborurile cu plecare de pe aeroportul Henri Coandă (Otopeni), informează Bussines Magazin.

Pasagerii se vor putea înregistra şi vor putea lăsa bagajele la orice ghişeu al companiei aeriene, indiferent de destinaţia la care trebuie să ajungă. Anterior, pasagerii se aşezau în faţa ghişeului dedicat pentru destinaţia de călătorie.

Anunţul a fost făcut public în mediul online de compania Regional Airport Services (RAS), agentul de handling al low—costului Wizz Air pe aeroportul Henri Coandă.

Sistemul de check-in comun reduce timpul petrecut de pasager pentru înregistrare şi predarea bagajelor. Printre primele companii care au trecut la acest sistem sunt Blue Air, care îl foloseşte de un an şi jumătate dar şi low-costul Fly Dubai.

De asemenea, compania Wizz Air a anunţat începerea a trei noi rute de la Aeroportul Internaţional din Suceava spre Treviso, Bologna şi Roma Ciampino, în Italia.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

La şase luni de la primul zbor de pe aeroportul din Suceava, compania oferă acum cinci rute spre Italia şi Marea Britanie. Potrivit reprezentanţilor companiei, România este o piaţă cheie pentru Wizz Air iar prezenţa companiei a crescut semnificativ de la lansarea sa locală în 2007.

Wizz Air operează o flotă de 79 de aeronave Airbus A320 şi A321 şi oferă mai mult de 500 de rute de la 28 de baze, ce asigură conexiunea între 138 de destinaţii din 40 de ţări.