Wizz Air suspendă zborurile spre nordul Italiei pentru a limita epidemia de coronavirus. Comunicatul companiei

Compania aeriană Wizz Air a anunțat duminică, 8 martie 2020, printr-un comunicat remis redacției noastre că va suspenda toate zborurile către aeroporturile din nordul Italiei în urma măsurilor luate de Guvernul italian pentru a reduce răspândirea epidemiei de coronavirus. Vă redăm mai jos comunicatul integral al companiei:

București, 8 martie 2020: Wizz Air, cea mai verde companie aeriană din Europa* și cel mai mare transportator low-cost din Europa Centrală și de Est, a anunțat astăzi că își suspendă zborurile pe rutele spre Treviso (TSF) și Bergamo (BGY) din cauza blocării nordului Italiei ca urmare a măsurilor de gestionare a epidemiei de Coronavirus.

Zborurile din România către orașele italiene de mai sus vor fi suspendate până pe 3 aprilie.

Pasagerii cu rezervări afectate de această modificare vor fi informați și vor fi reprogramați automat pe o rută alternativă cât mai curând posibil. Clienții care au rezervat direct pe wizzair.com sau în aplicația pentru mobil a companiei aeriene vor primi o notificare prin e-mail, în care li se oferă reprogramarea gratuită, rambursarea completă a banilor sau rambursarea a 120% din tarifului inițial sub formă de credit de companie. Pasagerii pot alege între opțiunile de mai sus accesând linkul din e-mail și alegând cu ușurință cea mai bună opțiune prin intermediul platformei noastre de programare individuală.

Vă rugăm să rețineți că Wizz Air poate informa doar pasagerii care și-au făcut rezervarea prin wizzair.com sau prin aplicația mobilă a companiei aeriene. Pasagerii care și-au făcut rezervările prin intermediul agențiilor de turism – inclusiv agențiile de turism online – trebuie să ia legătura cu agenția de unde și-au achiziționat biletele. 

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Rute
București – Bergamo 
București – Treviso
Cluj – Bergamo
Cluj – Treviso
Timișoara – Bergamo 
Timișoara – Treviso
Suceava – Bergamo
Iași – Treviso 
Iași – Bergamo 
Craiova – Bergamo

 

Despre Wizz Air

Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est, oferă mai mult de 700 de rute de la 25 de baze, ce asigură conexiunea între 155 de destinaţii din 45 de ţări. O echipă de peste 5.000 de profesionişti în aviaţie asigură servicii superioare şi tarife foarte scăzute, ceea ce face ca Wizz Air să fie alegerea preferată a 40 de milioane de pasageri în 2019. WIZZ operează o flotă de 121 de aeronave Airbus. Aeronavele A320 sunt echipate cu 180 de locuri, A321 cu 230 de locuri și aeronavele A321neo cu 239 de locuri. Wizz Air are una dintre cele mai tinere flote aeriene din lume, potrivit celor mai recente cifre ale CH-AVIATION.  Wizz Air este listată la London Stock Exchange cu abrevierea WIZZ și este inclusă în calculul indicilor FTSE 250 și FTSE All-Shares. Wizz Air este membră a Asociației Internaționale a Transporturilor Aeriene (IATA) și a Operational Safety Audit (IOSA), companie de referință la nivel global în ceea ce privește recunoașterea siguranței companiilor aeriene. Compania a fost numită recent una dintre cele mai sigure zece companii aeriene din lume de către airlineratings.com, singura agenție mondială de siguranță și rating de produse, iar în 2019 – „Compania aeriană a anului” de către Air Transport Awards, singurele premii internaționale care îi recunosc pe cei mai remarcabili performeri din industria aerospațială din cele mai importante categorii. 

* Emisiile de dioxid de carbon Wizz Air au fost cele mai scăzute din rândul companiilor aeriene europene (58,9 gr / km / pasager) în ianuarie 2020”