Zâmbetul copiilor nevoiași din România în atenția medicilor italieni voluntari

11 echipe de medici italieni, în cadrul unei campanii umanitare itinerante intitulate „Overland for Smile – Zâmbet de copil”, vor acorda  tratamente stomatologice gratuite la peste o mie de copii și adulți din centre de plasament, familii nevoiașe sau persoane cu dizabilități din județul Prahova, informează ziaruldeprahova.ro.

Campania a început pe 31 mai și se va termina pe 2 septembrie.

Medicii dentiști italieni voluntari se ocupă de sănătatea orală a copiilor și adulților din centrele de Plasament, de Recuperare, de Îngrijire, de Integrare, Rezidențiale aflate în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Prahova.

Camionul în care se desfășoară consultațiile și tratamentele arată ca un veritabil cabinet stomatologic modern. Dispune de trei unituri dentare (scaune stomatologice și echipamentele aferente), echipament de radiologie, laser, ultrasunete, aer condiționat și sterilizare de ultimă oră. Totul este gândit în așa fel încât copiii să se simtă cât mai relaxați: spațiul este plin de culori, desene, lumini și muzică.

Publicul țintă al caravanei umanitare îl reprezintă copiii din familiile nevoiașe și persoanele cu dezabilități, copiii cu boli infecțioase și alte categorii de persoane care primesc cu dificultate înțelegere în cabinetele stomatologice private.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

2017 este al 11-lea an în care medicii italieni întreprind o campanie de acest gen. În 11 ani de misiune, Caravana a trecut prin 35 de județe. Medicii italieni au consultat 26.411 pacienți, au tratat 10.114 pacienți (dintre care 1050 cu dizabilități) și au făcut 36.570 de intervenții stomatologice.

Voluntarii italieni merg în România pe propria cheltuială, suportându-și inclusiv biletul de avion și cazarea.