Zbor anulat în Italia din cauza unei albine, familie despăgubită cu 1.000 de euro

O mamă cu trei copii a primit recent în Italia o despăgubire de 1.000 de euro pentru un zbor anulat fără preaviz, informează Italia Rimborso. Zborul Trapani – Roma, din 14 august 2020, operat de către compania aeriană Albastar, a fost anulat după ce o albină a intrat într-o conductă a aeronavei.

În cazul mamei, care urma să călătorească împreună cu cei trei copii ai săi, judecătorul de pace din Trapani a emis recent o sentință prin care a condamnat compania aeriană la 1.000 de euro despăgubiri.

Potrivit companiei aeriene, anularea zborului s-a decis după ce o albină a intrat în interiorul unei conducte a aeronavei. Compania Albastar a încercat să facă o comparație cu impactul în cazul lovirii de păsări când, fiind un eveniment excepțional, pasagerii nu primesc despăgubiri pecuniare (în bani).

Judecătorul, însă, a evidențiat în sentință că nu a fost prezentat un suport probatoriu suficient pentru a demonstra dacă introducerea insectei în conducta avionului a afectat atât de grav aeronava încât să fie anulat zborul. După doi ani, mama și cei trei copii au primit o despăgubire de 1.000 de euro.

„Judecătorul de Pace din Trapani a aplicat Regulamentul comunitar 261/2004, care protejează pasagerii aerieni inclusiv în cazurile de anulare a zborurilor și pot solicita despăgubiri financiare”, a precizat sursa citată.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI