Zbor deviat în Italia, trei pasageri beți au făcut scandal în avion. Reținuți de polițiștii italieni

Trei cetățeni britanici, aflați sub influența alcoolului, au provocat altercații la bordul unui avion, forțând comandantul să schimbe ruta de zbor inițială Dalaman (Turchia) – Liverpool, optând pentru o aterizare neplanificată la Aeroportul Marco Polo din Veneția, la data de 4 octombrie 2023.

Ofițerii Poliției de Frontieră din Veneția, aflați în serviciu la aeroport, au fost alertați cu privire la acest incident, intervenind pentru a gestiona situația generată de cei trei pasageri britanici: doi bărbați și o femeie, care manifestau un comportament agresiv față de ceilalți pasageri și membrii echipajului.

Potrivit ziarului Il Messaggero, trio-ul tulburător consumase o întreagă sticlă de băutură spirtoasă, achiziționată de la aeroportul din care au decolat.

Comportamentul lor a încălcat normele de conduită prevăzute de Planul Național pentru Siguranța Aviației Civile din Italia, care stipulează că „nu este permis să se întreprindă o călătorie aeriană în stare de ebrietate”.

În fața unor comportamente amenințătoare sau periculoase din partea pasagerilor, comandantul de bord are dreptul, de consideră că este necesar – așa cum s-a întâmplat în acest caz – să decidă aterizarea la un alt aeroport decât destinația inițială, pentru a debarca pasagerii care provoacă tulburări și a-i preda autorităților de poliție.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cei trei cetățeni britanici au fost reținuți în spațiile Poliției de Frontieră, până când au fost restabiliți într-o stare psihofizică adecvată pentru a zbura, după care au fost îmbarcați pe zboruri către Regatul Unit, țara lor de destinație.