Zbor umanitar Italia-România, 21 de tone de alimente pentru refugiații ucraineni din țara noastră

Douăzeci și unu de tone de produse alimente au fost încărcate în zborul de tip cargo decolat astăzi, 5 aprilie, de pe aeroportul Malpensa din Milano, cu destinația București. Produsele sunt destinate refugiaților ucraineni care au rămas pe teritoriul țării noastre.

Alimentele au fost colectate cu sprijinul și coordonarea operațională a Federației Europene a Băncilor Alimentare (FEBA), informează Corriere della Sera.

Avionul a decolat în această dimineață, la ora 9:00, de pe Malpensa către aeroportul București-Otopeni, transportând 21 de tone de alimente colectate în mod voluntar, cu ajutorul angajaților SEA, societatea de administrare a aeroportului și destinate refugiaților ucraineni din România.

Produsele, odată ajunse în țara noastră, au fost transferate la bordul a trei autocamioane, sub coordonarea voluntarilor SEA și a celor de la Banca de Alimente București, către unitățile de primire ale Asociației Mlădița, Asociației Inimi nobile și Asociației Casa Shalom.

Zbor umanitar Italia-România, 21 de tone de alimente pentru refugiații ucraineni din țara noastră. Foto: Corriere della Sera

„SEA și oamenii săi au dorit să sprijine în mod concret populația ucraineană – a declarat Armando Brunini, director al SEA. „Am lucrat în sinergie cu DHL și Banca de Alimente și am reușit să organizăm acest zbor special care va livra produse alimentare asociațiilor din România care primesc refugiați sosiți din teritorii de război. Un mic ajutor față de dificultățile pe care poporul ucrainean este nevoit să le înfrunte astăzi, făcut cu un mare spirit de solidaritate din partea tuturor oamenilor din SEA”.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI