Zbor Wizz Air deviat de la traseu după ce o femeie beată a făcut scandal în avion. Șase ore de întârziere

Un avion al companiei Wizz Air a fost nevoit să aterizeze de urgență la Lisabona (Portugalia) în cursul zilei de vineri, 4 noiembrie 2022, după ce o femeie aflată sub influența alcoolului a pornit un scandal și a pus în pericol siguranța pasagerilor.

Avionul, deținut de compania Wizz Air și care decolase din Londra (Marea Britanie), cu destinația Funchal, capitala insulei portugheze Madeira, a părăsit aeroportul Gatwick la ora 17:25 și era programat să sosească la destinație la ora 21:25.

Aeronava a ajuns în schimb să aterizeze la Lisabona, în jurul orei 18:25, staționând pe aeroportul Humberto Delgado până la ora 0:30, ceea ce a dus la o întârziere de șase ore.

Aflată sub influența alcoolului, femeia a cărei naționalitate nu a fost încă făcută publică, s-a apropiat agresiv de membrii echipajului, precum și de unii pasageri, potrivit „Jornal da Madeira” care citează un pasager aflat la bordul aeronavei Airbus A321.

Polițiștii au fost nevoiți să aresteze pasagera beată. Foto: NATALIA PENZA/Mirror.co.uk

„Am fost deviați spre Lisabona datorită unui pasager beat, care a început să agreseze ceilalți pasageri”, a subliniat martorul pentru aceeași publicație, adăugând faptul că femeia în cauză a vrut să „atace echipajul”.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

La bordul aeronavei au fost chemați agenții Poliției de Siguranță Publică (PSP) din capitala Portugaliei, aceștia fiind nevoiți să rețină pasagera care a declanșat scandalul în urma căruia zborul a fost deviat.

Femeia a fost coborâtă din avion și preluată de mașina poliției. Foto: NATALIA PENZA/Mirror.co.uk

Un alt cotidian portughez, „Correio da Manha”, a declarat că problemele au fost cauzate de doi „pasageri beți” de la bordul aeronavei Airbus A321 și a anunțat că ambii au fost arestați. Poliția portugheză nu a putut fi contactată a doua zi pentru comentarii.

Acest incident vine după un altul, în care un bărbat britanic a fost arestat după ce ar fi pipăit o pasageră care stătea lângă el într-un zbor Ryanair din Marea Britanie spre Spania, în luna septembrie.

Echipajul de bord a contactat poliția spaniolă de la peste 10.000 de metri altitudine, după ce femeia agresată, de naționalitate britanică și ea, s-a plâns că agresorul i-ar fi atins sânii și i-ar fi cerut să întrețină raporturi intime cu el în toaletă.

În vârstă de 35 de ani, bărbatul a fost reținut imediat după ce avionul a aterizat pe aeroportul spaniol.