Zborul cu avionul: Motivele pentru care bagajele noastre nu pot depăși anumite dimensiuni

Toate companiile aeriene au reguli stricte cu privire la bagajele pe care le putem duce cu noi în avion.

Bagajul de mână

În general, ele permit transportul gratuit al unui bagaj de mână, dimensiunile admise variind de la o companie la alta. Sunt acceptate bagaje cu dimensiuni de maxim 56x45x25cm, dar este bine să ne încadrăm în limitele de 8-10 kg și proporțiile 55x40x20cm. Aceste dimensiuni sunt variabile și înainte să ne prezentăm la aeroport, cel mai bine ar fi să ne interesăm despre aceste date direct la compania cu care zbori.

Bagajul de cală

Greutatea maximă admisă pentru un bagaj de cală diferă, de asemenea, de la companie la companie (de la 20 kg/persoana, până la 32 kg/pers). Dacă bagajul nostru nu se încadrează în aceste limite, va trebui să plătim o taxă pentru excedent de bagaj. Fiecare companie își stabilește regulile proprii. În general, dimensiunile agreate în greutate sunt de obicei de maxim 20kg, 23kg sau 30kg.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Limitările de dimensiuni și greutate pentru bagaje în transportul aerian sunt impuse de toate companiile aeriene din mai multe motive:

  • Siguranța și securitatea: Reglementările stricte privind dimensiunile și greutatea bagajelor ajută la menținerea securității la bordul aeronavelor. Un bagaj prea mare sau prea greu ar putea fi dificil de manevrat în caz de urgență sau ar putea cauza probleme în cazul turbulențelor.
  • Eficiența spațiului: Avioanele sunt proiectate să maximizeze numărul de pasageri pe care îi pot transporta, dar și să gestioneze eficient spațiul disponibil pentru bagaje. Fiecare avion are o capacitate limitată de stocare a bagajelor, iar dacă aceasta este depășită, ar putea exista probleme cu privire la distribuția greutății în avion sau la încărcarea și descărcarea bagajelor.
  • Echitate: Limitarea dimensiunilor bagajelor asigură că toți pasagerii au posibilitatea să își aducă bagajele în compartimentul de deasupra scaunelor (pentru bagajele de mână) sau în cală (pentru bagajele de cală). Fără aceste reguli, pasagerii cu bagaje mari ar putea ocupa un spațiu nerezonabil, lăsându-i pe alții fără loc pentru bagajele lor.
  • Eficiența procesului de îmbarcare și debarcare: Un bagaj de mână prea mare ar putea îngreuna procesul de îmbarcare și debarcare, încetinind fluxul de pasageri și provocând întârzieri.
  • Controlul greutății avionului: Greutatea totală a avionului, inclusiv a pasagerilor și bagajelor, este esențială pentru siguranța și eficiența zborului. Un avion prea încărcat ar putea întâmpina probleme la decolare, în zbor sau la aterizare.

În consecință, este foarte important să respectăm reglementările privind bagajele atunci când călătorim cu avionul. Acestea variază în funcție de compania aeriană. Mai multe informații în articolul: Bagajul de mână în avion și bagajul de cală. Restricții impuse de principalele companii aeriene.