Zborurile către și dinspre Italia vor fi reluate. Anunțul Ambasadei României la Roma

Cetățenii români din Italia nu vor mai fi nevoiți să stea în carantină/izolare la domiciliu când se întorc în țară, iar zborurile către și dinspre această țară vor putea fi reluate, anunță Ambasada României la Roma printr-o postare publicată pe Facebook. Măsura va intra în vigoare începând de marți, 23 iunie 2020 și este valabilă numai pentru persoanele asimptomatice (care nu prezintă simptome compatibile cu infecția COVID-19).

„A fost actualizată lista statelor exceptate de la aplicarea măsurilor de carantină/izolare (zonă verde). Excepția se aplică persoanelor asimptomatice care sosesc în România din statele aflate pe listă. Au fost adăugate încă cinci (5) state: Italia, Finlanda, Estonia, Irlanda și teritoriul european al Franței (Franța metropolitană).

Astfel, începând cu 23.06.2020, se exceptează de la măsura carantinării/izolării persoanele asimptomatice care sosesc în România din Italia. Zborurile către și dinspre țările care fac obiectul excepției de la carantine/izolare, menționate mai sus, pot fi reluate pe toate aeroporturile din România”, se arată în comunicatul Ambasadei.

Lista actualizată cu toate țările care fac obiectivul acestor excepții poate fi consultată pe site-ul Institului Național de Sănătate Publică: http://www.cnscbt.ro/index.php/liste-zone-afectate-covid-19/1823-lista-statelor-exceptate-de-la-masura-de-carantina-22-06-2020