Zborurile către și dinspre Italia vor fi reluate. Anunțul Ambasadei României la Roma

Cetățenii români din Italia nu vor mai fi nevoiți să stea în carantină/izolare la domiciliu când se întorc în țară, iar zborurile către și dinspre această țară vor putea fi reluate, anunță Ambasada României la Roma printr-o postare publicată pe Facebook. Măsura va intra în vigoare începând de marți, 23 iunie 2020 și este valabilă numai pentru persoanele asimptomatice (care nu prezintă simptome compatibile cu infecția COVID-19).

„A fost actualizată lista statelor exceptate de la aplicarea măsurilor de carantină/izolare (zonă verde). Excepția se aplică persoanelor asimptomatice care sosesc în România din statele aflate pe listă. Au fost adăugate încă cinci (5) state: Italia, Finlanda, Estonia, Irlanda și teritoriul european al Franței (Franța metropolitană).

Astfel, începând cu 23.06.2020, se exceptează de la măsura carantinării/izolării persoanele asimptomatice care sosesc în România din Italia. Zborurile către și dinspre țările care fac obiectul excepției de la carantine/izolare, menționate mai sus, pot fi reluate pe toate aeroporturile din România”, se arată în comunicatul Ambasadei.

- Continuarea articolului după publicitate -

Lista actualizată cu toate țările care fac obiectivul acestor excepții poate fi consultată pe site-ul Institului Național de Sănătate Publică: http://www.cnscbt.ro/index.php/liste-zone-afectate-covid-19/1823-lista-statelor-exceptate-de-la-masura-de-carantina-22-06-2020

Susține publicația noastră!

SUSȚINE PUBLICAȚIA NOASTRĂ

Mai multe articole mai jos