Zbuciumul unei mame românce din Italia, care nu reușește să-și vadă copilul rămas în țară cu tatăl său

Ana Maria Vîrlan, o mamă româncă originară din Iași, dar care e stabilită de mai mult timp în Italia, se zbate pentru a-și vedea fiica în vârstă de 12 ani, a cărei custodie este împărțită cu fostul soț. „Am venit de la mii de kilometri, vreau să-mi văd copilul”, a spus femeia în lacrimi, într-un videoclip publicat de BZI.

În urma divorțului, părinții au convenit amiabil ca domiciliul fetiței să fie stabilit la tată, însă amândoi să aibă un rol egal în creșterea și educarea acesteia. Această înțelegere pare să fie acum doar o amintire, situația degenerând complet în ultimul timp.

Ana Maria s-a întors în țară din Italia și a încercat fără succes în aceste zile să-și recupereze fiica din localitatea ieșeană Tomești, unde locuiește tatăl, care a blocat-o pe telefon și nu poate lua legătura cu el.

Captură de ecran 2023-07-18 162346
Ana Maria Vîrlan. Captură video BZI

„Am venit să-mi iau copilul, pentru că hotărârea judecătorească îmi permite lucrul acesta, timp de o lună de zile. Ea având domiciliul la tată, adică aici, dar mi-au spus vecinii că ei nu mai stau aici. Inițial, tatăl trebuia să aducă fetița la avocat, însă nu a făcut asta. Am aflat că locuiesc cu toții la concubina lui. Am încercat să dau de ei, să pot lua legătura cu copilul meu, însă fără niciun rezultat”, a declarat femeia conform sursei citate.

„Folosește copilul foarte mult împotriva mea – a spus Ana Maria referitor la tată – și pentru a-i trimite bani. Dacă nu-i trimit suma pe care o vrea el nu-mi mai dă fata la telefon.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Îngrijorată, mama a apelat chiar și la poliție, solicitându-le să verifice starea minorei. Ulterior, a fost înștiințată că ar putea primi o amendă de 2.000 de lei pentru utilizarea abuzivă a numărului de urgență 112.

Mama susține că la ultima vizită, fiica ei i-a dezvăluit că nu este fericită acasă, însă nu vrea să vorbească deschis despre asta de teama de repercusiuni din partea tatălui. „Vreau să o iau la mine, ca să știu că este în siguranță, dar el o folosește drept armă”, a spus Ana Maria disperată.

În urma divorțului, tribunalul a acordat mamei dreptul de a-și lua fetița la domiciliul său din Italia pentru o lună, în vacanța de vară. Această hotărâre pare însă să fie ignorată de fostul soț, care nu ar încuraja relația dintre mamă și fiică și nu își respectă angajamentul legal.

Conform sentinței instanței ieșene, Ana Maria Vîrlan are dreptul de a petrece timp cu fiica sa:

- Continuarea după publicitate -

„patru săptămâni în perioada 15 iulie -15 august, la reședința mamei din Italia cu preluarea minorei de către mamă de la domiciliul tatălui și cu obligația mamei de a o aduce înapoi la domiciliul acestuia la terminarea programului,

– în timpul sărbătorilor de iarnă, în anii impari în perioada 22 decembrie-4 ianuarie la reședința mamei din Italia cu preluarea minorei de către mamă de la domiciliul tatălui și cu obligația mamei de a o aduce înapoi la domiciliul acestuia la terminarea programului,

– cu ocazia Sărbătorilor de Paște în prima, a doua, a treia zi de Paște, în anii pari, la reședința mamei din Italia cu preluarea minorei de către mamă de la domiciliul tatălui și cu obligația mamei de a o aduce înapoi la domiciliul acestuia la terminarea programului,

– de ziua de naștere a minorei (6 decembrie), cu participarea la petrecerea organizată; – participarea mamei la orice serbare organizată de unitatea de învățământ în care va fi încadrată minora;

– încuviințează ca mama să aibă convorbiri telefonice şi prin intermediul internetului cu minora.”

Rămâne de văzut dacă aceste drepturi acordate de justiție vor putea fi exercitate efectiv și dacă Ana Maria Vîrlan își va putea ține fiica în brațe, în ciuda încercărilor eșuate și a obstacolelor puse de fostul soț. VIDEO mai jos:

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20