Zece muncitori români din Italia descoperiți că lucrau la negru pentru o firmă românească. Amenzi de zeci de mii de euro

Carabinierii de la Inspectoratul de Muncă din Vicenza, regiunea Veneto, în colaborare cu colegii lor din Chiampo și Trissino (provincia Vicenza), au descoperit recent că o firmă românească de construcții avea 10 muncitori care lucrau la negru pe șantierele din Trissino.

Firma românească avea un contract cu o societate italiană, care obținuse la rândul ei contracte pentru realizarea de lucrări în sectorul construcțiilor prin licitație.

Cu toate acestea, muncitorii nu erau angajați la niciuna dintre cele două firme, ci lucrau la negru, relatează ziarul local L’Eco Vicentino.

Potrivit sursei citate, după inspecția efectuată, carabinierii au obligat firma italiană să-i angajeze cu contract de muncă pe toți cei zece lucrători români.

Pentru firma românească, în schimb, autoritățile au dispus închiderea activității pe teritoriul italian, atât pentru că ținea muncitorii la negru, dar și pentru că au fost găsite grave încălcări ale regulamentului cu privire la siguranța lucrătorilor pe șantier.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Carabinierii au aplicat astfel zece amenzi pentru exploatarea muncitorilor la negru pentru un total de 36.000 de euro și au solicitat plata contribuțiilor salariale la stat pentru aceștia în valoare de 60.000 de euro.