Zeci de migranți clandestini care voiau să ajungă în Italia găsiți ascunși printre sicrie într-un TIR condus de un șofer român

Polițiștii de frontieră din România au descoperit zilele trecute zeci de migranți, care voiau să ajungă în Italia, ascunși printre sicrie transportate cu un TIR condus de un șofer român.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Poliția de Frontieră Română, șoferul conducea un automarfar înmatriculat în țara noastră și, conform documentelor de însoțire a mărfii, transporta sicrie pentru o societate din Italia.

„În data de 11.06.2022, când la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român”, informează polițiștii de frontieră din România.

„În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport. Astfel, în compartimentul pentru marfă, au fost descoperiţi, ascunşi printre bunurile transportate, treizeci şi şase de cetățeni străini”, se mai arată în comunicatul PFR.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Migranții clandestini au fost conduși apoi la sediul sectorului poliției de frontieră unde au fost efectuate ulterioare verificări și s-a constatat că grupul era format din 19 cetățeni din Bangladesh, 7 indieni, 7 pakistanezi și 3 marocani, toți cu vârste cuprinse între 20 și 49 de ani.

Șoferul de TIR este anchetat acum pentru trafic de migranți, iar cei 36 de cetățeni străini sunt anchetați pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat. La finalizarea cercetărilor, vor fi dispuse măsurile legale care se impun, mai precizează polițiștii de frontieră.

@rotalianul