VIDEO. Zeci de oameni morți de foame în timpul unui post religios. „Vom ajunge în Rai”

În pădurea Shakaola, situată în apropierea orașului turistic Malindi din Kenya, au fost descoperite cadavrele a cel puțin 83 de oameni, toți membrii unei secte religioase numite Good News International Church, informează Reuters.

Corpurile au fost găsite în gropi comune, după arestarea autointitulatului pastor Paul Mackenzie Nthenge, care îi îndemna pe adepții săi să se înfometeze „pentru a-l vedea pe Iisus” și determinându-i astfel să moară de foame.

Captură de ecran 2023-04-25 131258
Zeci de oameni au murit de foame în Kenya, în timpul unui post religios

Poliția continuă să efectueze cercetări într-o zonă vastă de aproximativ 300 de hectare, iar conform Crucii Roșii din Kenya, 112 persoane sunt în continuare date dispărute.

Descoperirea a fost făcută în urmă cu o săptămână, când au fost găsite primele patru persoane decedate din cauza înfometării, care urmau să fie îngropate într-o groapă comună. Cu toate acestea, aceasta a fost doar vârful aisbergului, deoarece zeci de alte cadavre au fost găsite în zilele următoare.

Toate victimele au fost identificate ca fiind membre ale Good News International Church, condusă de pastorul Paul Mackenzie Nthenge, care acum se află în arest și se declară nevinovat. Secta se întâlnea în pădurea Shakahola, în apropiere de orașul turistic Malindi. Video mai jos:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Autoritățile din Kenya au denumit această tragedie drept „un masacru”, „ucidere în masă” și un „abuz flagrant al dreptului uman constituțional la libertatea de cult”.

Din acest motiv, se au în vedere reglementări mai stricte pentru comunitățile religioase din țară, care sunt foarte diverse și adesea predispuse la degenerare în culte extreme și periculoase.

Pastorul Mackenzie Nthenge era cunoscut de ani de zile de poliție și a fost arestat anterior în 2017 pentru îndoctrinare. La acea vreme, îi îndemna pe copii să nu meargă la școală, susținând că educația nu este recunoscută în Biblie.

Distribuie acest articol