Zi liberă în Italia de 1 noiembrie. Plată suplimentară la salariu pentru cei care lucrează în această zi

La data de 1 noiembrie italienii sărbătoresc Ziua Tuturor Sfinților, zi cu semnificație religioasă trecută prin lege în rândul zilelor libere la nivel național.

În anul 2022 sărbătoarea este în ziua de marți a săptămânii, ceea ce înseamnă că lucrătorii care decid să lucreze au dreptul, pe lângă plata normală a zilei de lucru, la o majorare prevăzută de contractul colectiv național de muncă. De asemenea, pot opta pentru o zi liberă compensatorie.

De exemplu, în sectorul asistentelor familiale, cele care au ales să fie prezente la locul de muncă au dreptul la o retribuție suplimentară egală cu 60% din plata unei zile de lucru.

În Italia biserica romano-catolică sărbătorește la 1 noiembrie sărbătoarea Tuturor Sfinților

O sărbătoare creștină în care sunt sărbătoriți toți sfinții, cunoscuți și necunoscuți. În bisericile occidentale, cea Romano-Catolică, cea Anglicană, cele protestante, sărbătoarea se ține în ziua de 1 noiembrie din calendarul gregorian.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În Biserica Romano-Catolică, Sărbătoarea Tuturor Sfinților precede cu o zi Comemorarea Credincioșilor Răposați, a cărei solemnitate a fost fixată pe 2 noiembrie.

În schimb, în bisericile orientale, anume cele ortodoxe și cele greco-catolice, prima duminică după Rusalii este Duminica Tuturor Sfinților, echivalentul sărbătorii Tuturor Sfinților din calendarul apusean.

Distribuie acest articol