Ziua Mamei în Italia, sărbătorită în a doua duminică a lunii mai

Ziua internaţională a mamei este sărbătorită în numeroase state ale lumii, însă la date diferite. În majoritatea ţărilor este marcată în cea de-a doua duminică a lunii mai, respectiv la 8 mai 2022, printre acestea numărându-se și Italia.

Ziua mamei este sărbătorită anual în a doua duminică a lunii mai în peste 70 de state ale lumii printre care: Australia, Africa de Sud, Austria, Belgia, Bulgaria, Brazilia, Canada, China, Germania, Grecia, India, Italia, Japonia, Mexic, Olanda, Elveția, Turcia, Ucraina, Statele Unite ale Americii, țările baltice, statele din America de Sud.

Din secolele XVII-XIX în Marea Britanie, a doua zi de duminică a Postului Mare a fost sărbătorită așa-numita „duminica mamei”, dedicată onorării mamei din toată țara.

În SUA, Ziua Mamei a fost pentru prima dată sprijinită public de celebrul pacificist american Julia Ward Howe în 1872. „Ziua Mamei”, potrivit lui Julia Ward, este o zi pentru mamele care se unesc în lupta pentru pacea mondială. Conceptul de Julia Ward nu a găsit un sprijin amplu nici în Statele Unite, nici în alte țări.

În 1907, o americană, Anna Jarvis din Philadelphia, a luat inițiativa de a onora mamele în memoria mamei sale. Anna a scris scrisori instituțiilor statului, organelor legislative și persoanelor eminente, propunând să se dedice o zi pe an sărbătorirea mamei. În 1910, Virginia a recunoscut pentru prima dată Ziua Mamei ca o sărbătoare oficială. În 1914, președintele american Woodrow Wilson a declarat a doua duminică a lunii mai ca fiind o sărbătoare națională în cinstea tuturor mamelor americane.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
@rotalianul