Zone roșii și portocalii în toată Italia în urma creșterii numărului cazurilor de COVID-19

Numărul cazurilor de infecție cu SARS-CoV-2 este din nou în creștere și noile variante ale virusului se răspândesc din ce în ce mai rapid pe tot teritoriul Italiei. Primul Dpcm semnat de premierul Mario Draghi aprobă o serie de noi reguli care oferă indicații regiunilor cu privire la ce măsuri să adopte. Tendința creșterii numărului de infecții îi îngrijorează pe președinții de regiuni și mulți au adoptat deja măsuri restrictive severe. Mai multe zone au devenit roșii sau portocaliu-închis pentru a limita răspândirea virusului.

Emilia Romagna

Pe baza datelor furnizate de autoritățile sanitare, s-a hotărât: întreaga zonă metropolitană a orașului Bologna, precum și provincia Modena devin zone roșii începând de joi, 4 martie. Situația va dura până la data de 21 martie, perioadă în care și provincia Reggio-Emilia va deveni zonă cu grad de risc portocaliu-închis.

Marche

În Marche, provincia Ancona este zonă roșie până vineri, 6 martie, așa cum a decis guvernatorul regiunii, Francesco Acquaroli.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Lombardia

De la 1 martie, Lombardia este zonă portocalie, dar președintele Attilio Fontana a semnat trei ordonanțe, în vigoare în perioada 3 martie – 10 martie, care stabilesc „zonă portocaliu-închis” pentru întreaga provincie Como, mai multe localități din provinciile Mantova, Cremona și Pavia, precum și altele din zona metropolitană a orașului Milano. Rămâne zonă portocaliu-închis și provincia Brescia. Localitățile Bollate (Milano), Viggiu’ (Varese) și Mede (Pavia) trec de la zona roșie la cea portocaliu-închis.

Sardinia

În Sardinia, care a fost declarată zonă albă de la 1 martie, există focare de infecție cu SARS-CoV-2 în trei localități din zona Sassari: Bono, La Maddalena și San Teodoro, care au devenit zone roșii.

- Continuarea după publicitate -

Campania

În Campania, 27 de localități din zona Casertano riscă să devină zonă roșie. În schimb, două municipalități ASL le trece în zona portocalie: Lusciano și Francolise.

Alto Adige

Provincia provincia autonomă Bolzano este declarată zonă roșie până la data de 14 martie. În următoarele localități s-au adoptat măsuri și mai stricte (zone roșu-închis): Merano, Rifiano, San Pancrazio, Moso in Passiria, Malles Venosta, Lana, San Martino in Passiria, Caines și San Leonardo in Passiria, unde până pe data de 7 martie, pentru a intra sau ieși din localitate este nevoie de un test cu rezultat negativ efectuat maxim cu 72 de ore în urmă.

Piemont, Toscana și Lazio

Regiunea Piemont a stabilit zonă roșie pentru opt municipalități, majoritatea din Valle Vigezzo, în provincia Verbano-Cusio-Ossola. Restricții sunt valabile până pe 5 martie. În Toscana, sunt „roșii”provinciile Pistoia și Siena. Măsurile restrictive lansate de președintele Toscanei, Eugenio Giani, vor fi în vigoare până duminică 7 martie. În Lazio, cu ordonanța semnată de președintele Nicola Zingaretti, a fost stabilită zonă portocalie pentru întreaga provincie Frosinone. Există, de asemenea, 5 comune din provinciile Frosinone, Roma și Latina în zona roșie.

Sicilia, Abruzzo și Liguria

În Sicilia, numărul cazurilor de infecție sunt în creștere în apropiere de Palermo, unde două municipalități au ajuns în zona roșie, potrivit unei ordonanțe a președintelui regiunii siciliene, Nello Musumeci. Măsurile restrictive vor rămâne în vigoare până joi, 11 martie. În Abruzzo, zona roșie din provincia Pescara s-a extins doar pentru localitățile în care există încă o situație critică în ce privește contagiunea. În Liguria, zonele regiunii care se învecinează cu Franța sunt zonă portocalie, precum și orașul Sanremo, până la data de 14 martie. Zonele din vestul extrem al regiunii sunt cele în care incidența contagiunii este cea mai mare.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20