180 de pasageri au rămas blocați peste patru ore pe aeroportul din Iași din cauza unei defecțiuni descoperite la o aeronavă

180 de persoane au fost blocate peste patru ore pe Aeroportul Internaţional Iaşi, după ce un pilot a găsit o defecţiune tehnică la aeronava care trebuia să decoleze spre Catania, în Italia, informează Agerpres.

Potrivit reprezentanților Aeroportului Internațional Iași, avionul ce aparține companiei Wizz Air care at fi trebuit să decoleze de pe pista din Iași la ora 14,00, ieri 18 august, a decolat cu peste 4 ore de întârziere, timp în care cele 180 de persoane, șapte dintre aceștia fiind copii, pasageri ai zborului respectiv, au așteptat în terminalul T3 să urce în aeronava spre Catania.

„Este o defecţiune tehnică depistată de pilot înainte ca pasagerii să fie îmbarcaţi. Cei 180 de pasageri vor putea fi îmbarcaţi în aceeaşi aeronavă imediat ce problema va fi remediată”, a declara Elena Troia, purtătorul de cuvânt al Aeroportului Internaţional Iaşi.

Compania Wizz Air a venit cu precizări despre situația de la Iași:

„Zborul Wizz Air W6 3681 de la Iaşi spre Catania din data de 18 august a avut o întârziere cauzată de o inspecţie tehnică neprogamată a aeronavei. Zborul a decolat la ora 17.55 (ora locală). Toți pasagerii au fost informați și li s-a acordat asistenţă în conformitate cu reglementările UE în vigoare și cu politica Wizz Air. Wizz Air își cere scuze tuturor pasagerilor ale căror planuri de călătorie au fost afectate de această situaţie, dar siguranța lor, a echipajului și a aeronavelor este prioritatea companiei.”

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20