„A venit în Italia pentru un viitor mai bun!” Adrian a murit la locul de muncă și a lăsat doi copii orfani de tată în urma sa

Se numea Adrian Petroiu tânărul român în vârstă de 32 de ani care și-a pierdut viața la locul de muncă în dimineața zilei de miercuri, 12 octombrie 2022, în localitatea Arquata del Tronto, provincia Ascoli Piceno din Marche.

Adrian Petroiu, 32 de ani, tatăl a doi copii. Foto: rietilife.com

Conaționalul nostru, care era rezident în localitatea Poggio Bustone din provincia Rieti (Lazio), lasă în urma sa o soție îndurerată și doi copii, în vârstă de 6 și 12 ani, care vor fi nevoiți să crească acum fără tată.

„A venit în Italia pentru un viitor mai bun. Dar la vârsta de 32 de ani, viața i-a fost curmată în Arquata del Tronto. Accidentul mortal în care a fost implicat ieri concetățeanul nostru din Poggio Bustone este unul dintre nenumăratele dolii care ne lovesc și ne zguduie conștiința”, au transmis secretarii sindicatelor italiene Cgil Cisl și Uil, care s-au alăturat altor mesaje de condoleanțe din partea diferitelor instituții locale.

Locuitorii din Poggio Bustone și-l amintesc pe Adrian ca pe un prieten drag, scrie Rieti Life, tânărul nostru compatriot trăind acolo mulți ani la rând.

„A răspuns mereu la toate inițiativele sociale, mereu a fost în prima linie. Populația este șocată, nu înțelegem cum s-a putut întâmpla asta”, au declarat unii localnici.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Adrian a lucrat mult timp într-un magazin agricol și zootehnic din Poggio Bustone, dar de mai bine de o lună se angajase la o firmă de construcții din Nordul Italiei și era foarte entuziasmat.

În jurul orei 08:00 de ieri, muncitorul român de 32 de ani și un coleg de-ai săi se ocupau cu montarea unor sisteme de susținere în zona stâncoasă de pe Strada Provincială 20, pe teritoriul localității Arquata del Tronto.

La un moment dat, au mai relatat sursele locale, Adrian s-a dezechilibrat și a căzut în gol de la o înălțime relativ mică, accident care nu i-ar fi provocat răni grave totuși.

Din nefericire însă, în urma lui a căzut și un stâlp de mari dimensiuni pe care încerca să-l instaleze, lovindu-l direct în piept și provocându-i astfel decesul pe loc.

La fața locului au intervenit două ambulanțe și un elicopter medical, iar doctorii au încercat din răsputeri să-l resusciteze, dar orice efort a fost inutil: Adrian Petroiu a fost declarat mort.

Inițial se vorbea și de un alt muncitor rănit, dar este vorba de colegul românului nostru, care a început să se simtă rău la vederea tragicului accident și a fost nevoie să fie transportat cu ambulanța la spital.

„Oamenii legii au sarcina de a clarifica și identifica responsabilii”, au mai adăugat sindicaliștii, „dar, din păcate, experiența ne face să spunem că în spatele fiecărui dezastru de cele mai multe ori există întotdeauna un dispozitiv de siguranță care nu a funcționat. În ceea ce privește siguranța la locul de muncă, țara trebuie să facă un salt calitativ, asigurând muncitorilor bunăstarea necesară pentru că muncesc pentru a trăi și nu pentru a muri”.

Parchetul din Ascoli, de altfel, a deschis o anchetă în acest caz pentru omor din culpă, iar în cursul zilei de mâine va fi executată autopsia pentru a stabili cu exactitate cauza morții.

„O tragedie uriașă care ne-a lovit pe toți. Întreaga Administrație Municipală se alătură durerii membrilor familiei și a întregii populații pentru o moarte prematură care te lasă cu gura căscată. Suntem șocați”, au declarat reprezentanții primăriei din Poggio Bustone pentru Rieti Life .

Distribuie acest articol