„Abrogați și apoi demisionați” – Peste 220.000 de români au protestat pașnic, ieri, în România și diaspora, împotriva OUG dată de Guvernul Grindeanu.

A treia zi de proteste în România și în diaspora, ieri, 2 februarie, 2017, unde peste 220.000 de români au manifestat împotriva recentelor decizii ale Guvernului cu privire la modificarea Codurilor Penale.

Potrivit surselor oficiale citate Agerpres, în Piața Victoriei din București peste 70.000 de români au protestat ieri seară în mod pașnic împotriva OUG adoptate de Guvernul Grindeanu marți seară pentru modificarea Codurilor Penale.

- Continuarea după publicitate -

Unii protestatari au venit cu steaguri, alții cu pancarte pe care erau scrise mesaje antiguvernamentale și câțiva dintre ei au venit cu vuvuze sau cu tobe, la protest fiind prezente persoane de toate vârstele – tineri, bătrâni dar și părinți cu copii. Un grup de percuționiști a susținut o reprezentație artistică în Piața Victoriei la care au participat câteva sute de persoane.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

După ora 22:00, scrie Agerpres, o mare parte din cei prezenți la protest au cântat Imnul Național al României, un grup de manifestanți împărțind foi cu textul Imnului.

Un alt grup de protestatari a împărțit celor prezenți la protestul din București pliante cu mesajul Jandarmeriei Române care îndemna oamenii la un protest pașnic și pe care se aflau scrise câteva sfaturi pentru participanții la astfel de evenimente, precum cel de a nu se implica în conflicte. Unii dintre protestatari avea chiar și pancarte cu mesajul „Fără violență, nu dați în jandarmi“.

Unele persoane au împărțit ceai cald, inclusiv jandarmilor care asigurau paza Guvernului. Două persoane au amenajat o masă pe care s-au strâns produse alimentare destinate oamenilor nevoiași din zonă. La finalul protestului, care s-a încheiat după miezul nopții, câțiva manifestanți au rămas în Piața Victoriei pentru a strânge în pungi de plastic gunoaiele rămase în piață după manifestație.

- Continuarea după publicitate -

“Nu puteți cumpăra toate generațiile”, “Abrogați și apoi demisionați”, “România — stat de drept”, “DNA să vină să vă ia“, “Nu legalizați hoția. Nu distrugeți România“, “România, trezește-te!“, “Puterea nelimitată în mâinile oamenilor limitați duce la despotism” — acestea sunt doar câteva dintre mesajele transmise de protestatarii din București Guvernului Grindeanu.

Și în restul țării au avut loc proteste masive: la Iași peste 7.500 de persoane au manifestat, Ploiești – 5.000, Arad – 2.000, Galați – 3.000, Sibiu – 10.000, Hunedoara – 1.500, Bistrița – Năsaud – 5.000, Craiova – 8.000, Zalău – 600, Timișoara – 25.000, Reșița – 500, Bacău – 2.500, Suceava – 1.000, Pitești – 2.500, Baia-Mare – 1.000.

Protest la Sibiu – sursa: Digi24.ro

Nici diaspora românească nu s-a lăsat mai prejos, sute de români s-au adunat în fața instituțiilor române din marile orașe din Europa în semn de solidaritate cu românii din țară și pentru a se declara împotriva măsurilor luate de Guvernul României cu privire la modificare Codurilor Penale și legea grațierii.

- Continuarea după publicitate -

În Londra s-au adunat cei mai mulți români, în fața Institului Cultural, dar și în alte orașe din Marea Britanie, precum Leeds și Manchester.

Proteste la Londra – sursa: Digi24.ro

Au mai avut loc proteste de stradă, de asemenea, și în alte țări europene, la Amsterdam – Olanda, la Frankfurt – Germania, Viena – Austria și Atena – Grecia.

Proteste la Frankfurt – sursa: Digi24.ro