Accident grav în Italia, un microbuz condus de o româncă s-a izbit de un copac. Trei morți și 5 răniți

O femeie română în vârstă de 40 de ani a provocat în seara zilei de luni, 2 martie, un grav accident rutier la Cortona, în provincia Arezzo, în timp ce se afla la volanul unui microbuz care efectua servicii de trasport pentru o unitate de protecție și asistență a persoanelor adulte cu handicap. Trei pasageri și-au pierdut viața și 5 au fost transportați la spital. Șoferița a suferit răni ușoare și este acuzată acum de omucidere stradală multiplă, scrie La Nazione.

Doi bărbați și o femeie au murit, un pasager grav rănit a fost dus de urgență cu elicopterul  la Spitalul Scotte din Siena, trei au suferit răni mai puțin grave și au fost transportați la San Donato din Arezzo, iar o altă persoană a fost rănită ușor.  Victimele, toate persoane cu dizabilități, aveau vârste cuprinse între 30 și 45 de ani și călătoreau la bordul unei autoutilitare.

Accidentul a avut loc în jurul orei 20:00 în dreptul localității Fratta Santa Caterina, un sat care aparține de Cortona, în provincia Arezzo (Toscana). Conform primei reconstituiri făcute de polițiștii ajunși la fața locului, șoferița româncă a pierdut controlul volanului și s-a izbit de un copac de pe marginea șoselei, rămânând apoi cu vehiculul blocat între doi arbori. Vremea nefavorabilă condițiilor de mers a reprezentat cauza principală a accidentului, sunt de părere autoritățile italiene. Rafalele de vânt putenice și ploaia au făcut ca asfaltul să devină alunecos și au contribuit la unul dintre cele mai grave accidente petrecute în zonă în ultimii ani. Nu se cunoaște încă viteza cu care circula microbuzul și dacă aceasta era adecvată condițiilor de drum.

Persoanele cu dizabilități prezente la bordul microbuzului erau oaspeții azilului Villa Mimosa din Feretto din Cortona, unde se întorceau după ce au participat la o petrecere în Sinalunga. Șoferul român s-a oprit mai întâi la Castroncello unde a lăsat câțiva pasageri în timp ce ceilalți își continuau călătoria spre Ferretto.

Persoanele care și-au pierdut viața în accident sunt: Ivan Osmeri, în vârstă de 45 de ani din Passignano sul Trasimeno, Selene Foschi, 43 de ani din Livorno și Luigi Romano, 45 de ani, originar din Napoli. Toți cei din interiorul microbuzului au fost scoși cu greu afară de echipele de pompieri sosite în ajutor.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Femeia română de la volan a scăpat cu răni ușoare și este cercetată cu acuzația de omucidere stradală multiplă.

Accident grav în Italia, un microbuz condus de o româncă s-a izbit de un copac. Trei morți și 5 răniți
Accident grav în Italia, un microbuz condus de o româncă s-a izbit de un copac. Trei morți și 5 răniți