Adela, găsită moartă în locuința sa din Italia. Tânăra s-ar fi sinucis de teama fostului ei iubit

Adela Gabriela Lingurar, tânăra româncă de 32 de ani, care locuia în localitatea italiană Riesi, provincia Caltanisseta din Sicilia, ar fi decis să-și pună capăt zilelor de teama de a nu suferi noi violențe din partea fostului său iubit, Răzvan Bîrzoi, un român în vârstă de 26 de ani.

700-2023070210611 (6)
Adela Gabriela Lingurar. Foto: profilul Facebook

Așa cum vă relatam în acest articol, trupul fără viață al Adelei a fost găsit în seara zilei de joi, 29 iunie 2023, iar carabinierii au deschis imediat o anchetă.

Cu numai o zi înainte, la data de 28 iunie, femeia se prezentase la carabinierii din Riesi pentru a-l denunța pe fostul său iubit pentru hărțuire, informează ziarul La Stampa.

Bîrzoi fusese deja condamnat de două ori la 11 ani de închisoare pentru viol, amenințări cu moartea și vătămări corporale împotriva Adelei. În ciuda verdictului, însă, el se afla în arest la domiciliu.

Relația dintre cei doi, care s-a derulat pe parcursul câtorva luni, în 2020, a fost marcată de un climat de violență și abuz, mai precizează sursa citată.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

După ce conaționala noastră l-a denunțat pe bărbatul de 26 de ani, acesta a fost condamnat în primă instanță și în apel la 11 ani de închisoare.

Cu toate acestea, chiar dacă se afla în arest la domiciliu, el a continuat să o hărțuiască pe fosta sa parteneră.

La data 28 iunie, femeia a depus o nouă plângere la forțele de ordine în care povestea despre noile amenințări la care era supusă.

Drept urmare, a fost deschisă o nouă anchetă și Parchetul a cerut agravarea măsurii preventive.

Procurorul Fabiola Furnari, considerând că Bîrzoi era o amenințare reală, a solicitat și obținut într-un timp record o măsură mai severă, care a dus la închiderea acestuia în penitenciar.

Din păcate, acest lucru nu a fost suficient pentru a preveni tragica decizie a tinerei noastre conaționale, care, terorizată de fostul ei iubit, a ales să-și ia viața.

Anchetatorii vor trebui să stabilească cum a fost posibil ca Bîrzoi, în ciuda faptului că se afla în arest la domiciliu și că avea deja două condamnări identice pentru viol, leziuni și amenințări cu moartea la adresa Adelei, să continue să o hărțuiască pe aceasta.

Parchetul încearcă să determine de asemenea și dacă au existat eventuale lacune în controalele la care bărbatul român ar fi trebuit supus.

În ciuda faptului că se afla în arest la domiciliu, Bîrzoi ar fi contactat-o în mod repetat pe fosta iubită. Înregistrările apelurilor, obținute de anchetatori, confirmă că cei doi au vorbit la telefon și prin video.

În timpul unuia dintre aceste apeluri, la 28 iunie, femeia a mers la carabinieri pentru a-l denunța din nou pe Bîrzoi.

Imediat după aceea, tânăra româncă l-ar fi sunat pe acesta și l-a anunțat că are intenția de a se sinucide.

Bîrzoi a alertat forțele de ordine, dar oamenii legii au ajuns la locuința femeii prea târziu.