Alegeri în Italia, se votează în aproape o mie de localități. 47 de români candidează pentru un post de consilier local

În aproximativ o mie de localități din Italia au loc duminică, 12 iunie, alegeri locale. Comunitățile sunt chemate la urne pentru a-și alege primarii și consilierii. În ceea ce privește orarul, secțiile de votare vor fi deschise doar duminică, de la ora 07:00, la ora 23:00.

În localitățile cu peste 15.000 de locuitori, în caz de balotaj, va fi organizat un al doilea scrutin, care va avea loc la două săptămâni după primul tur, adică duminică, 26 iunie.

La aceste alegeri administrative se va vota în 978 de localități. Primarii vor fi aleși pentru un mandat de cinci ani. Un total de aproape 9 milioane de italieni și cetățeni rezidenți cu drept de vot sunt chemați astăzi la urne.

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că 47 cetățeni români, rezidenți în Italia, au solicitat și au primit adeverințele necesare pentru a-și putea înscrie candidatura la alegerile locale din această țară.

AEP mai informează că, din cei 47 de potențiali candidați români la alegerile locale din Italia, 39 sunt femei și opt sunt bărbați.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Adeverințele eliberate de AEP atestă faptul că, potrivit evidențelor autorităților române, solicitanții nu au nicio interdicție în ceea ce privește exercitarea drepturilor electorale și nici nu se află sub incidența unei hotărâri judecătorești definitive prin care să fi fost condamnați la pierderea drepturilor electorale.

@rotalianul