Alina Simion, atletă de origine română, medalie de aur în Italia și record național la Campionatele Paralimpice de interior

Sportiva de origine română Alina Alexandra Simion a obținut sâmbătă, 25 februarie 2023, un nou record național italian la proba de 200 m la Campionatele FISPES de la Ancona.

Alina Alexandra Simion, record național italian la proba de 200 m de la Campionatele italiene Paralimpice de interior de la Ancona. Sursa foto: arhiva personală

Atleta Alina Alexandra Simion, 35 de ani, a participat la Campionatele italiene Paralimpice de interior organizate de FISPES (Federația Italiană a Sporturilor Paralimpice și Experimentale) care au avut loc în acest an la Ancona, în zilele de vineri 24 și sâmbătă 25 februarie.

„Am concurat la proba de 200 m și am obținut un nou record la nivel național, cu 30’99 (vechiul era de 31’85, de prin 2009)”, ne-a mărturisit Alina.

Atleta italo-română Alina Alexandra Simion, record național italian la proba de 200 m indoor. Alături de antrenorul său, Massimo Di Marcello. Sursa foto: arhiva personală

Sportiva, care este în Italia de la vârsta de 19 ani și între timp a obținut cetățenia italiană, locuiește în prezent la Roma, după mulți ani petrecuți la Novara, în Piemont:

„Anul trecut m-am mutat la Roma, special pentru că antrenorul meu, Massimo Di Marcello, este aici și mă antrena de la distanță de mulți ani. Am înțeles că trebuie să fac acest pas de calitate. Ne bucurăm extrem de mult, pare că strada per care am întreprins-o este cea bună (văzând rezultatul)”, ne-a spus sportiva.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Anul trecut, la „Paris World Grand Prix 2022” a obținut recorduri personale atât la 200 m cât și în proba de 100 m.

Anul acesta va fi pentru Alina Alexandra Simion unul plin de competiții:

„Avem de pregătit concursurile outdoor (în aer liber – n.r.) de anul acesta, Grand Prix internațional la Jesolo, în luna mai, Campionatul Absolut Italian de la Brescia, tot la sfârșitul lui mai. În iulie este Campionatul mondial de la Paris, visăm, muncim și sperăm în obiective bine stabilite.”

Atleta italo-româncă Alina Alexandra Simion. Sursa foto: arhiva personală

Alina Alexandra Simion s-a născut cu o malformație la picior, malformație pe care medicii români au descoperit-o când avea 11 luni și singura soluție care au găsit-o atunci, în anul 1988, a fost să-i amputeze piciorul.

- Continuarea după publicitate - zandra.ro%20

„M-am născut cu această malformație la picior și, din ceea ce știu eu, până la 11 luni nu au făcut nimic, în afară de amputare. Dar sincer, nu îmi pasă, chiar nu mi-aș dori să fiu altfel. Dorința de a avea piciorul mi-a dispărut de ceva timp, fac orice, ca toată lumea, poate sunt limitată la anumite chestii dar cum se spune, în viață nu trebuie sa fii la fel ca lumea din jurul tău. Fiecare are ceva special, eu sunt ‘cu picioarele pe pământ’”, ne-a spus Alina într-un interviu cu ceva timp în urmă.

Dorința de a demonstra că forța interioară, voința, determinarea sunt cele care ne ajută să ne autodepășim limitele, precum și o dorință puternică de a-și trăi viața la maxim, au făcut-o pe românca noastră să ajungă una dintre cele mai bune atlete paralimpice din Italia. Un interviu cu Alina Simion puteți citi aici: Alina Alexandra Simion – tânăra română paralimpică din Italia care aleargă spre culmile succesului.