Ambasada României în Italia: Pensia comunitară, sesiune online de întrebări și răspunsuri

Ambasada României în Italia organizează joi, 5 mai, o sesiune online de întrebări și răspunsuri pe tema pensiilor comunitare. Atașații pe probleme de muncă și sociale vor răspunde întrebărilor adresate pe pagina de Facebook a Ambasadei.

„Pentru că ne dorim ca cetățenii noștri să își cunoască și să își exercite drepturile în domeniul muncii, venim în întâmpinarea acestora prin organizarea primei sesiuni live de informare a comunității românești din Italia sub egida Ambasadei”, se menționează pe pagina Facebook a instituției.

Sesiunea se va desfășura de la ora 18.30 la 19.30 și va fi dedicată problematicii legate de pensii: pensiile acordate în urma muncii desfășurate în România și în Italia, obținerea pensiei, colaborarea dintre casele teritoriale de pensii și INPS, rolul formularelor europene, cumpărarea de vechime, transferul pensiei în alt stat și certificatul de viață.

Persoanele interesate vor putea scrie întrebările în comentarii la momentul începerii sesiunii live pe Facebook (pe pagina Ambasadei) și vor primi răspunsul în direct, de la atașații pe probleme de muncă și sociale Mirela Videa și Andrei Sfîrloagă.

„Sesiunile live de informare se înscriu în seria demersurilor de consolidare și diversificare a activității Biroului Atașatului de muncă și protecție socială din cadrul Ambasadei. Campania de informare derulată de Ambasadă în mediul online va fi extinsă și la deplasări în teritoriu unde atașatul pe probleme de muncă va avea un dialog direct cu cetățenii români”, se mai menționează pe pagina Ambasadei României în Italia.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI