Ambasada României în Italia, vizitată de copiii din tabăra organizată de Schitul Ortodox „Ilie Prooroc Tesviteanul” din Rignano Flaminio

Ambasada României în Italia a primit, la 19 iulie, vizita taberei de copii organizate de Schitul Ortodox „Ilie Prooroc Tesviteanul” din Rignano Flaminio.

70 de copii cu vârste cuprinse între 3 și 17 ani provenind din mai multe localități din partea de nord a provinciei Roma, însoțiți de ieromonahul schitului, părintele Ștefan, de părintele Aron de la Parohia ortodoxă din Montefiascone și de profesori și voluntari, au fost întâmpinați de ambasadorul României în Italia, Gabriela Dancău.

Sursa foto: Ambasada României în Italia

„Ambasada este permanent deschisă cetățenilor români din Italia! Vizita unui grup atât de numeros, tânăr și plin de energie ne bucură și ne inspiră pentru noi proiecte comune, care să păstreze vie identitatea românească peste hotare.” a declarat ambasadorul român.

Ambasadorul le-a urat bun-venit celor mici, pe care i-a însoțit într-un mic tur al ambasadei. Copiii au aflat istoria sediului misiunii, au vizitat saloanele principale și sălile de reuniuni și au admirat expoziția de pictură a artistei române Luminița Țăranu, găzduită în prezent de ambasadă.

Sursa foto: Ambasada României în Italia

Ediția din acest an a Școlii de vară intitulată „Promovarea tradițiilor românești prin ochii copiilor de astăzi, viitorul de mâine” include activități care încurajează schimbul de idei și experiențe între cei mici. Pe durata taberei, copiii participă în cadrul unei multitudini de ateliere pe o gamă variată de teme: povești, istorie, tradiții și obiceiuri românești, dansuri populare, artizanat românesc, teatru, identitate europeană, tehnologia informației și competențe digitale, limbă engleză, educație antreprenorială, acordare de prim ajutor etc.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Sursa foto: Ambasada României în Italia

Proiectul, finanțat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni și derulat cu binecuvântarea Prea Sfințitului Părinte Episcop Siluan şi cu îndrumarea Prea Sfințitului Părinte Episcop Vicar Atanasie de Bogdania, are patronajul Ambasadei României în Italia, al Ambasadei României pe lângă Sfântul Scaun şi al Ambasadei Republicii Moldova în Italia.

Distribuie acest articol