Ancheta în cazul badantei românce din Italia care s-a spânzurat a luat sfârșit. Concluziile investigatorilor

Cazul femeii românce în vârstă de 64 de ani, găsită moartă la Villanova del Battista (Campania) împreună cu bătrânul de 99 de ani pe care îl îngrijea, a fost rezolvat de anchetatori, scrie presa italiană.

Bătrânul era mort de mai multe zile, îngrijitoarea l-a vegheat pentru o perioadă, apoi s-a spânzurat. Un gest extrem pentru care autoritățile nu au nicio explicație decât că femeia suferea probabil de o depresie profundă.

Cei doi au fost găsiți fără viață vineri, 1 mai, în incinta locuinței italianului Carmine Iannarone. Un nepot al bătrânului a sunat la carabinieri după ce de mai multe zile nu reușea să aibă vești despre acesta.

Conform site-ului ottopagine.it, bătrânul zăcea mort de mai multe zile așezat pe un scaun, în veranda casei, iar îngrijitoarea lui a fost descoperită de carabinieri spânzurată într-o magazie adiacentă. Deși în fază avansată de putrefacție, medicul legist Lamberto Pianese a putut constata că pe corpul lui Carmine Iannarone nu existau răni sau alte semne că acesta ar fi suferit acte de violență premergătoare decesului. Moartea lui a survenit din cauze naturale, iar despre bătrân se știa că era bolnav de inimă.

Procuratura din Benevento a eliberat autorizația pentru înmormântare, cele două cadavre au fost transportate la cimitirul din Villanova del Battista. Funeraliile sunt programate pentru marți, 5 mai.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Carabinierii au ținut să specifice că știrea publicată pe un site media, care susținea că ar fi fost vorba despre o omucidere-sinucidere, este nefondată. Nu există în cazul de față niciun element care să sugereze această ipoteză.

Despre același subiect: Badantă română din Italia și bătrânul pe care îl îngrijea găsiți morți în circumstanțe misterioase.