Anica, românca ucisă în Italia: Carabinierii au găsit ochelarii, un hanorac și o brichetă care i-au aparținut

Carabinierii au sosit în dimineața de miercuri, 31 mai, la Spresiano, în provincia Treviso, pentru a face investigații pe canalul Vittoria, care se varsă direct în râul Piave. De la ora 5:45, ei au căutat în albia râului, la câteva sute de metri de unde corpul Anicăi Panfile, o româncă de 31 de ani care, conform Parchetului din Treviso ar fi fost ucisă cu mai multe lovituri la cap, a fost găsit duminică de un pescar.

Ieri, nivelul apei din canal a fost redus, iar în cursul dimineții, carabinierii, ajutați de un detașament de scafandri și de pompieri, au căutat telefonul și geanta femeii.

photo_2023-05-31_20-29-01

Telefonul Anicăi Panfile, în care anchetatorii sunt siguri că pot găsi indiciile care i-ar putea duce la ucigaș sau cel puțin ar putea reface ultimele ore din viața ei, nu a fost găsit. Nici geanta. În schimb, au fost găsite câteva haine (o bluză cu glugă), o pereche de ochelari și o brichetă care cu siguranță îi aparțineau. Pe fundul apei au fost găsite și un pachet de țigări și o pereche de chei care vor fi supuse recunoașterii de către rude.

Chiar și fără telefon, anchetatorii ar fi obținut înregistrările SMS-urilor și, mai ales, apelurilor efectuate și primite de Anica în după-amiaza zilei de joi, 18 mai, când femeia a dispărut.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cert este că de la aproximativ ora 16:30, telefonul a fost oprit. Luigino De Biasi, partenerul femeii românce, a declarat că a încercat să o contacteze văzând că nu se întoarce acasă de la cel de-al doilea job pe care îl avea la casa lui Franco Battaggia, unde se ocupa de curățenie. Telefonul bărbatului de 58 de ani este încă la carabinieri, dar conform unor zvonuri, versiunea sa ar corespunde cu datele lăsate la nivel telefonic.

Deocamdată nimeni nu este cercetat pentru omor. Cu toate acestea, cercul s-ar restrânge în jurul proprietarului autoturismului de culoare închisă, în care Anica a fost văzută urcând înainte de a dispărea, înregistrată de camerele de supraveghere din Arcade, chiar dacă numărul de înmatriculare încă nu a fost identificat. Conform carabinierilor, identificarea acestuia ar fi doar o chestiune de ore, menționează Treviso Today.

photo_2023-05-31_20-33-50
Anica Panfile

Pentru a face lumină asupra responsabilului și a posibilului motiv care a dus la oribila crimă, se caută în viața privată a femeii, mamă a patru copii. Singurul lucru cert este că, din punct de vedere economic, nu părea să se descurce prea bine, deși situația ei se îmbunătățise odată cu obținerea unei locuințe sociale pe via Ronchese, unde locuia cu cei patru copii și mama sa.

Aceasta a reprezentat o schimbare minoră în viața Anicăi Panfile de acum cinci ani, când a decis să-l părăsească pe fostul partener și stilul de viață pe care îl ducea, la limita degradării sociale. Anica l-a denunțat de două ori pe fostul partener, român ca și ea, după ce s-au despărțit. În ambele cazuri (evenimentele ar fi avut loc în 2019 și 2020) amenințările grave ale acestuia ar fi împins-o pe femeia de 31 de ani să meargă la carabinieri.

Anica Panfile a dispărut fără urmă în după amiaza de joi, 18 mai. Duminică, după patru zile, a fost găsită decedată pe un ostrov din zona râului Piave, localitatea Spresiano. Inițial s-a presupus că era vorba de o sinucidere, dar după autopsie anchetatorii au decis că românca a fost ucisă cu mai multe lovituri în zona capului, apoi aruncată în apele râului.

Distribuie acest articol