Arestat criminalul Nicoletei Căciulă, femeia română strangulată în apartamentul său din Brunico

Conaționala noastră, Nicoleta Căciulă, în vârstă de 46 de ani, a fost găsită fără viață de către pompieri în locuința sa din Brunico, provincia Bolzano, în dimineața zilei de 17 iulie, 2018, după ce au intervenit pentru a stinge un incendiu. Corpul Nicoletei se afla pe podea, înfășurat într-o pătură, iar deasupra sa a fost găsit un cablu electric, relatau autoritățile imediat după tragedie.

Deși inițial se presupunea că femeia ar fi murit intoxicată cu fum, în timp ce dormea, rezultatele autopsiei au stabilit ulterior cu claritate că Nicoleta Căciulă nu a murit nici din cauza fumului inhalat și nici din cauza incendiului.

Nicoleta a murit așadar asfixiată în urma strangulării cu cablul electric găsit pe corpul său, chiar în apropierea gâtului. Potrivit medicului legist care a efectuat autopsia, în plămânii Nicoletei nu au fost găsite urme de fum, dovadă clară că aceasta a decedat înainte ca incendiul să aibă loc.

La aproape o lună de la decesul Nicoletei, autoritățile italiene au reușit să identifice autorul acestei oribile crime, care a încercat să-și ascundă urmele prin incendierea apartamentului, riscând ca toți locatarii din aceeași clădire să fie uciși în incendiu. Potrivit ziarului La Repubblica, criminalul este nimeni altul decât nepotul Nicoletei, Daniel Lorys Căciulă, în vârstă de 22 de ani, născut în Italia, la San Candido din provincia Bolzano, dar rezident în aceeași localitate ca mătușa sa.

Același nepot care, din motive încă necunoscute, la numai 2 zile după moartea Nicoletei, a fost agresat în fața casei sale la o oră târzie. Procuratura a confirmat atunci agresiunea dar declara că sunt încă în desfășurare investigații pentru a identifica persoanele responsabile și se declara că nu există elemente care să facă o legătură sigură între agresiunea împotriva nepotului și crima care a avut loc cu două nopți înainte.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În cursul nopții trecute, autoritățile au decis să-l pună sub arest pe Daniel Lorys Căciulă cu acuzația de crimă cu premeditare, iar în timpul interogatoriului tânărul a recunoscut că el a ucis-o, mai scrie sursa citată. Autoritățile au refuzat să dea detalii, însă, despre motivul crimei.

Luni, 14 august, Daniel va fi dus în fața judecătorului pentru anchete preliminarii pentru a fi validat arestul său.