Asasinii Alinei Elena Biță condamnați definitiv în Italia la închisoare pe viață. Au strangulat-o pentru a-i fura banii

Au ucis-o cu sânge rece pentru a-i fura puținii bani pe care-i avea, în ciuda faptului că era verișoara lor și că era mama unei fetițe care nu avea nici măcar un an împlinit.

Procesul s-a terminat în prima și a doua instanță cu condamnarea celor doi criminali – Paul Andrei Todirașcu, în vârstă de 22 de ani și Florin Buzilă, 21 de ani – la închisoare pe viață, dar aceștia au sperat că vor primi o pedeapsă redusă dacă avocatul lor va depune recurs împotriva sentinței la Curtea de Casație din Palermo, unde s-a petrecut crima.

Paul Andrei Todirașcu și Florin Buzilă.

Dramatica crimă s-a petrecut la data de 9 octombrie 2017, într-o locuință de pe via Sciolino, situată în localitatea Cerda din provincia Palermo (Sicilia), unde o tânără româncă, Alina Elena Biță, în vârstă de numai 28 de ani, locuia împreună cu soțul ei și fetița lor de numai 11 luni.

Alina Elena Biță.

Soțul Alinei se afla la muncă în acea zi și ea era doar cu fetița ei în casă. Cineva a bătut la ușa casei lor, la un moment dat, iar femeia a văzut că erau doi verișori de-ai săi, așadar i-a primit în casă cu toată încrederea.

Nici nu-și imagina că cei doi veniseră cu intenția de a jefui-o, așa cum unul dintre ei a mărturisit ulterior în fața anchetatorilor. Discuția dintre Alina și verișorii ei a degenerat, iar aceștia au decis să o stranguleze pentru a-i putea fura banii și câteva obiecte de o valoare mică.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Eu am ucis-o pe Alina”, a declarat Todirașcu în timpul interogatoriilor. „M-am aruncat asupra ei și am strâns-o de gât cu toată forța din mine”, a mai adăugat el.

Fetița româncei, s-a constatat apoi în timpul procesului, se afla în altă cameră la momentul crimei și nu și-a văzut mama ucisă de cei doi, așa cum s-a precizat inițial în presa locală.

Todirașcu și Buzilă au luat banii și au dispărut apoi, dar o vecină a auzit-o pe fetița Alinei plângând neîncetat și a decis astfel să cheme carabinierii, îngrijorată de starea acesteia.

Forțele de ordine au găsit-o pe conaționala noastră fără viață, întinsă pe pavimentul locuinței sale, iar primele suspiciuni ale anchetatorilor au căzut inițial pe soțul Alinei.

Acesta avea un alibi puternic însă și a fost exclus din lista suspecților, iar ulterioare investigații au deschis o pistă către cei doi verișori ai victimei.

Fundamentală pentru stabilirea vinovaților a fost și munca criminaliștilor din Messina care au reușit să găsească o urmă de ADN, ce-i aparținea lui Todirașcu, sub unghia Alinei.

Cei doi asasini au fost arestați apoi, la câteva luni după crimă. Inițial, aceștia s-au acuzat unul pe celălalt, dar în cele din urmă Todirașcu a cedat și a mărturisit că el a ucis-o, cu mâinile sale, pe verișoara lui.

Ambii au fost condamnați în prima și a doua instanță la închisoare pe viață, iar Curtea de Casație a confirmat recent sentința, eliminând astfel orice speranță pentru aceștia de primi o pedeapsă mai mică.

Judecătorii italieni au stabilit, de asemenea, și o despăgubire pentru familia Alinei, care s-a constituit ca parte civilă în cadrul procesului împotriva celor doi criminali.