Atac terorist în Spania: MAE a identificat un cetățean român printre persoanele rănite

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe remis către Agerpres, printre victimele atacului terorist de pe bulevardul Las Ramblas din Barcelona, Spania, se află și un bărbat de cetățenie română.

În urma atacului, care a avut loc în după-amiaza zilei de ieri, 17 august 2017, când o furgonetă a intrat în mulțimea de pietoni aflată pe bulevardul Las Ramblas din Barcelona, 13 persoane au fost ucise și peste 50 de oameni au fost răniți, unele surse vorbind chiar de peste 80 de persoane spitalizate.

Furgoneta folosită în atac. Sursa foto: The Guardian

Printre răniți se numără și un bărbat de cetățenie română, anunță MAE, despre care autoritățile române au aflat că este spitalizat iar starea sa este stabilă. Reprezentanții Consulatului General al României la Barcelona urmează să se deplaseze în următoarele ore la spitalul unde acesta este internat pentru a-i oferi asistență consulară.

Spania: 13 morți și cel puțin 50 de răniți după ce un terorist a intrat cu o furgonetă în mulțime

De asemenea, la nivelul Ambasadei României la Madrid a fost instituită o celulă de criză.
Ministerul Afacerilor Externe transmite că cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Consulatului General al României la Barcelona: +34 934 181 535; +34 934 344 223, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgenţă al oficiului consular din Barcelona +34 661 547 853, respectiv al misiunii diplomatice din Madrid +34 649 656 032.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Consulatul General al României la Barcelona monitorizează cu prioritate situaţia şi menţine legătura cu autorităţile locale, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară, în funcţie de evoluţia evenimentelor.

Distribuie acest articol