O femeie a pus somnifere în mâncarea soțului și apoi l-a închis în congelator. Bărbatul a fost găsit mort după trei zile

Rebecca Payne, o australiancă de 44 de ani a recunoscut marți, 21 februarie 2023, la Tribunalul din Mildura (Victoria) că și-a ucis soțul, Noel Payne, care avea 68 de ani.

Ea l-a drogat pe bărbat, apoi i-a ascuns timp de trei zile cadavrul într-un congelator, în spatele curții lor din orașul Walpeup, situat la 130 de kilometri sud de Mildura.

După cum relatează South Coat Register, inculpata neagă că ar fi comis o crimă și susține că nu și-a ucis intenționat soțul, faptă care s-a petrecut în anul 2020.

Femeia i-ar fi copt lui Noel niște pișcoturi în care a adăugat somnifere, deoarece era nemulțumită din cauza faptului că acesta adusese în casa lor o femeie mai tânără.

Cadavrul soțului a fost găsit de poliție în septembrie 2020 și, la efectuarea autopsiei, s-a constatat un conținut de 69 grame de temazepam (o substanță din clasa benzodiazepinelor, utilizată ca tranchilizant și hipnotic cu acțiune scurtă).

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Rebecca a pledat vinovată de omor din culpă și nevinovată de crimă. Juriul format din 12 jurați a audiat argumentele de deschidere din partea procurorului Crown David Glynn și a avocatului doamnei Payne, Richard Edney.

Domnul Glynn a spus instanței că acuzarea va dovedi dincolo de orice îndoială rezonabilă că doamna Payne și-a ucis soțul. Instanța a auzit că apărarea ar argumenta că acțiunile doamnei Payne au cauzat moartea domnului Payne, dar că intenția ei nu a fost să-l ucidă.

Cuplul s-a căsătorit în 2006 și a avut doi fii, dar au avut o relație zbuciumată în anii anteriori morții domnului Payne, a declarat procurorul Glynn. Rebecca a lucrat ca îngrijitoare pentru soțul ei, care primea o pensie de invaliditate.

Procurorul a spus că există dovezi conform cărora domnul Payne a fost un bărbat violent și autoritar. Perechea s-a separat de două ori, o dată în 2008 și din nou în 2012, Payne pierzând custodia celor doi fii ai lor de fiecare dată.

În timpul celei de-a doua despărțiri, domnul Payne a adus în casa familiei o femeie mai tânără, pe nume Minnie, și a început o relație cu ea. Când Rebecca s-a mutat înapoi, Minnie a rămas în casă și Noel a avut o relație cu ambele femei.

Procurorul a precizat că Rebecca a fost nemulțumită de comportamentul soțului ei în anii care au precedat crima, inclusiv de situația cu Minnie și de modul în care acesta și-a tratat fiul vitreg. „Ea a vrut să se elibereze de el”, a spus Glynn juriului.

Inculpatei i s-a prescris un medicament cu temazepam pentru a o ajuta să doarmă, iar procurorul a dezvăluit că pe 1 septembrie 2020 ea a pisat mai multe pastile al acelui medicament și le-a pus în glazura a două pișcoturi.

Glynn a menționat că Rebecca i-a servit pișcoturile împreună cu o băutură fierbinte, care ar fi fost, de asemenea, „îmbogățită” cu același medicament.

Apoi „l-a înfășurat într-o pătură, a legat capetele cu bandă adezivă și l-a pus într-un congelator pe care îl aveau în curtea lor”, a declarat procurorul.

„A închis capacul congelatorului, l-a legat cu două curele și l-a lăsat acolo. La sfârșitul acelui proces, el era mort și trupul său a fost descoperit în acel congelator aproximativ trei zile mai târziu”, a adăugat Glynn.

După ce și-a ucis soțul, procurorul a pretins că Rebecca, doi dintre fiii ei și Minnie au condus la Mildura pentru a face cumpărături cu cardul de credit al domnului Payne. Au cumpărat animale de companie pentru copii, inclusiv un pește, o pasăre și o șopârlă.

Ea le-a spus prietenilor că Noel și-a luat laptopul, hainele, 10.000 de dolari cash și le-a părăsit pe Rebecca și Minnie pentru o altă femeie.

Când poliția a întrebat de locul unde se află acesta, ea a mutat congelatorul în casa unui vecin. Fiul vecinului a deschis întâmplător congelatorul, a găsit cadavrul și a sunat la poliție.

Avocatul apărării, Edney, a spus că clienta sa și-a acceptat responsabilitatea pentru moartea soțului, dar nu a vrut să-l omoare. „Problema care se pune aici este dacă Rebecca Payne a avut sau nu intenția de a-l ucide pe Noel Payne”, a spus el.

Potrivit abc.net.au, procesul va continua cu audierea lui Minnie, care are o leziune cerebrală dobândită. Rebecca a părut emoționată în timpul declarației de deschidere a procesului. Întrebată în jurul orei 15:00 dacă este prea obosită pentru a continua, ea i-a spus judecătorului Rita Incerti că „vrea doar să se termine odată”.

Distribuie acest articol